GERİ

İyi Bir Konuşmacı Olmak İçin Neler Yapmalısınız?


İyi bir konuşma

İyi bir konuşmacı olmak sizi iş hayatınızda ve günlük hayatınızda bir adım öne çıkarır. İyi bir konuşmacı demek öncellikle iyi bir dinleyici olmak demektir. İyi bir konuşmacı karşısında iletişim kurduğu kişiyle empati kurması gerekir. Bilgi ve deneyimin yanı sıra bir konu hakkında görüş bildirirken topluluk önünde konuşabilmek ve anlatmak istediklerini doğru aktarabilmek önemli bir şeydir. Tabi ki iyi bir konuşmacı olmak size doğrudan gelmeyecektir. Bunun için bazı şeyler yapmak ve sıkı çalışmak gerekir. İyi bir konuşmacı olmak için neler yapmalısınız ne gibi özelliklerin olması gerekir gibi soruları cevaplayalım.

Neler Yapmalısınız?

İyi bir konuşmacı olmak çok önemlidir. Bunun için yapmanız gereken bazı şeyler vardır. Yapmanız gereken şeyler şunlardır;

İyi Bir Kelime Haznesine Sahip Olmak

İlk olarak kelime haznenizin çok geniş olması gerekir. Ne kadar çok ve yeterli derecede kelime hazneniz olursa kendinizi o kadar iyi bir şekilde ifade edersiniz. Bu yüzden iyi bir konuşmacı olmak istiyorsanız işe kelime haznenizi genişleterek başlayabilirsiniz. Bunun içinde çok sayıda kitap okumanız gerekir. Sözlüklere göz gezdirmeli ve yeni kelimler öğrenmeye meraklı olmanız gerekmektedir.

Pratik Yapmak

Düzenli olarak pratik yapmak sizin için iyi olacaktır. Pratik yaptıkça yanlışlarınızı görecek ve onların üstüne giderek düzeltme şansı yakalayabileceksiniz. Bunun için sesinizi kaydedip dinledikten sonra yanlışlarınızı bulabilirsiniz. Böylece sizin için de kolaylık olur. Ne kadar çok pratik yaparsanız o kadar hızlı bir şekilde hedefinize ulaşabilirsiniz.

Vücut Dilini İyi Kontrol Etmek

Bir mesajın %60`ından fazlası vücut dilidir. Bunu %25 ile ses tonu ve %15 ise kelimler takip eder. Siz ne kadar kelimelerle bir şeyler anlatırsanız anlatın sizi asıl gösteren vücut dilidir. Konuştuğunuz şeyleri destekleyen vücut dilidir. Siz ne anlatırsanız vücut diliniz onu ya tam tersi ya da olması gerektiği gibi gösterir. Vücut diliniz sizin sandığınızdan daha çok şey anlatır. Bu yüzden konuşurken vücut dilinizi iyi kontrol etmeniz gerekir. Siz iyi bir şey anlatırken vücut diliniz tam tersini gösterebilir. O yüzden vücut dilinizi iyi analiz etmeli ve ona göre davranmalısınız.

Ses Tonunu Ayarlamak

Konuşurken ses tonu çok önemlidir. Ses tonunu ayarlamak oldukça çaba gerektirir. Çok naif bir konuşma esnasında çok kaba konuşmak sizin için eksi olacaktır. Bu yüzden ses tonunuzu konuşmanıza göre ayarlamanız gerekmektedir.

Heyecanı Kabullenmek

Konuşma esnasında heyecanlanmak gayet doğaldır. Önemli olan bu heyecanı kontrol etmektir. Sonuç olarak bir iş için veya herhangi bir kalabalıkta konuşma yapıyorsunuz. Bu yüzden heyecanınızı ilk önce kabul edin ve ona göre yönlendirin.

İyi Bir Konuşmacının Özellikleri

Konuşma öncesinde mutlaka hazırlık yapılmalıdır.

Kendine güvenmelidir.

Konuştuklarının bir belgeye ve bilgiye dayanması gerekir.

Sözleri kadar giyinişine de özen göstermelidir.

Telaffuzunun iyi ve düzgün olması gerekir.

Ses tonlamasını iyi ayarlamalıdır.

Samimi olmalıdır.

Beden diline dikkat etmelidir.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.