GERİ

Videolu Özgeçmişler Neden İş Ararken Daha Etkili Olur?


Videolu özgeçmişin önemi

Günümüz iş dünyasında öne çıkmak, farklılık unsurunu işverene hissettirebilmek için gösterilen yoğun eforlar yadsınamaz bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Sertifikalardan, eğitimlere varan gerekli gereksiz pek çok bilgi kirliliği, özgeçmişlerin işveren gözünde sadece bir kağıttan, görselden ibaret olmasına neden oluyor. Klasik, alışılagelmiş özgeçmişlerin dışında son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan videolu özgeçmişlerin farkındalık oluşturabilme gücünün daha etkili olduğunu görebiliyoruz. İnteraktif ve efektif yönü ile dikkat çeken videolu özgeçmişlerin adayları rakiplerine oranla öne çıkardığı da biliniyor. Videolu özgeçmişler neden iş ararken daha etkili olur? Merak ediyorsan doğru yerdesin.

Yaratıcılık

Videolu özgeçmişlerde, kendinizi bir sayfayla özetlemenin getirdiği baskı ve sıradanlıktan kurtulabilirsiniz. Burada konuya uygun olarak koyduğunuz görselden, anlatım tarzınızdan ve göze hitap eden unsurlardan yararlanarak yaratıcı kişiliğinizi ön plana çıkartabilirsiniz. Yaratıcılığınız sizin elinizde olan ve sizi diğerlerinden bir adım öne çıkaracak bir artı değerdir. Ayrıca videonun bir kurgu çerçevesinin olduğunun farkında olarak sizi özetleyen en iyi senaryoları oluşturmanız yaratıcılığınıza katkıda bulunacaktır.

Prezantabl kişilik

Prezantabl kişilik, şirketler ve işverenler için aranan en önemli özellikler arasında yer alıyor. Her kurum, kendi misyon ve vizyonunu yansıtacak çalışanları tercih etmeye özen gösteriyor. Videolu özgeçmiş hazırladığınız zaman ise giyim anlayışınızı, hitabet gücünüzü ve hislerinizi karşı tarafa daha kolay bir şekilde aktarma imkanı yakalayabilirsiniz. Bunun yanında diksiyonunuz, jest ve mimikleriniz de yine klasik bir özgeçmişe göre sizi değerlendirecek kişilerin gözünde daha etkin bir rol oynayacaktır.

Özgüven

Hazırladığınız videolu özgeçmişinizde duruşunuz, işe olan ihtiyacı ve isteği belirtme kabiliyetiniz özgüveninizi yansıtacaktır. Genellikle iş görüşmelerinde sorulan ''kendinizi beş sene sonra nerede görüyorsunuz'' gibi klasik sorulara da videolu özgeçmişinizde akılcı ve makul cevaplar verdiğiniz takdirde tutumunuz, istekleriniz ve planlamalarınız daha açıklayıcı görünecektir. Klasik şablon ve temalarla oluşturulan yazılı özgeçmişler yerine, kilit noktaları kendinizden emin şekilde anlatarak yer verdiğiniz videolu özgeçmişiniz bu sebeplerle daha etkili olacaktır.

Görsel destek

Video özgeçmişleri çekim ve kurgu olarak iki aşamaya ayırabiliriz. Bu noktada video özgeçmişinizi hazırlarken sözlerinizi destekleyecek çeşitli görsel imgelerden yararlanabilirsiniz. Bu sayede hem oluşturduğunuz içerik daha eğlenceli ve akılda kalıcı bir hal alacak hem de kendinizi ifade etme biçiminiz pekişecektir.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.