GERİ

Kripto Paralarla Birlikte Hayatımıza Girecek 5 Meslek


Kripto paralar sonrası oluşacak yeni meslekler

2009 yılında paranın yeniden keşfi ile yeni bir ekonomik dünya düzeni oluşmaya başladı. Satoshi Nakatomo takma isimli bir kişinin sınırlı sayıda piyasaya sunduğu ve gün geçtikçe kimsenin beklemediği değer seviyelerine ulaşan Bitcoin, çeşitli altcoinlerin ortaya çıkmasına da neden oldu. Kripto paralar ile birlikte Blockchain, NFT ve Metaverse gibi kavramların da önü açılmış oldu. Kripto para sektörü gün geçtikçe büyümeye devam ederken yeni istihdam ihtiyaçları ve bu ihtiyaçlara yönelik farklı meslek grupları da oluşmaya başladı. Kripto paralarla birlikte hayatımıza girecek 6 meslek grubunu sizin için derledik.

Blockchain Geliştiricisi

Ticari faaliyetlerde bulunan şirketler için birçok avantaj sağlayan Blockchain teknolojisi, geleceğin popüler meslek grupları arasında yer almaya aday. Dijitalleşmeye yatırım yapan ve kendisini bu anlamda geliştiren şirketlerin gelecekte Blockchain geliştiricilerine ihtiyacı olacak. Birçok yazılım program dilini aktif bir şekilde kullanma becerisine sahip olacak uzmanlar; şirket, kurum ve kuruluşlarınız dijital mecralarda güvenliğini artıracak.

Blockchain Proje Yönetici

Kripto para sektörünün gelişmesi ve kripto paralara bağlı olarak gelişen Blockchain teknolojisi çeşitli yenilikleri beraberinde getirmeyi başardı. İlerleyen yıllarda Blockchain Proje Yöneticileri bu alanda yüksek katma değer sağlayan meslekler arasında yerini alacak. Blockchain uzmanları ile şirket, kurum ve kuruluşlar arasında köprü kurmakla yükümlü olacak Blockcahin Proje Yöneticileri aynı zamanda teknolojik gelişmeler konusunda hizmet alan şirket, kurum ve kuruluşları bilgilendirerek yapıların dijital çalışmalarının ve yenilikler karşısında yapacağı hamlelerin temeli oluşturacak.

Blockchain Tasarımcısı

Blockchain teknolojisinin önümüzdeki yıllarda büyük oranda gelişim göstereceği öngörülüyor. Ayrıca Blockchain teknolojisinin, birçok yeniliğe de katkı sağlayacağı düşünülüyor. Bu nedenle yenilikçi ve kullanıcı deneyimine önem veren Blockchain tasarımcılarına yönelik ilerleyen yıllarda büyük talep oluşacak. Tasarımcılar mevcut Blokchainlerin geliştirilmesi ve yeni zincirlerin oluşturulması üzerine çalışacak.

Kripto Para Hukukçuları

Kripto para sektörünün gelişimi ile birlikte birçok yasal boşluk oluştu. Bu nedenle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde çeşitli yasal düzenlemeler yapmaya başladı. Gelecekte kripto para teknolojisi üzerinden yapılan işlemlere ve işlenen siber suçlara yönelik hukukçulara talep oluşacak.

Kripto Vergi Uzmanları

Kripto paraların merkeziyetsiz yapısı ile birlikte çeşitli vergi düzenlemeleri gerçekleştiriliyor. 2022 yılında ülkemizde de kripto paralara yönelik bir vergi yasasının çıkması bekleniyor. Kripto para işlemlerine yönelik vergi uzmanları bu noktada kamu ve özel teşebbüslere hizmet verecek.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.