GERİ

Çalışan Baba Olmanın Zorlukları


Çalışan babanın yaşadığı zorluklar

Hem çalışıp hem de ebeveyn olmak oldukça zordur. Ya çocuğunuza tam olarak ilgi gösteremezsiniz ya da çalıştığınız işe kendinizi yeterince veremezsiniz. İkisinin arasını bulmak oldukça zordur. İşinize devam etme zorunluluğunuz olduğundan çocuğunuzu ihmal ettiğinizi düşünmenize sebep olur. Hatta ve hatta iyi bir baba olmadığınızı bile düşünmeye başlarsınız. İşte çalışan baba olmanın zorlukları.

Suçlu hissetmek

Çalışan babaların hatta çalışan tüm ebeveynlerin karşılaştıkları en büyük sorunların başında kendilerini çocuklarına karşı yetersiz hissetmesidir. Çalışan baba ile çocuk birbirleriyle az zaman geçirdiğinde aradaki bağda kopuk olabilir. Bu yüzden kendisini babasından uzaklaşmış hissedecek.

Güçsüz bağ

Babalar genel olarak kendilerini çocuklarının gücünü temsil eder. Çocuğun babasından uzak kalması psikolojik sorunlara neden olabilir. Babasının dikkatini çekmek ve babadan gerekli ihtiyacı almak için farklı yollara başvurabiliyor.

Yabancı hissetmek

Küçük yaştaki çocukların ilgilendiği ve sevdikleri şeyler sürekli olarak farklılık gösteriyor olabilir. Çalışan babalar veya genel olarak ebeveynler çocuklarının neleri sevip sevmediğini takip etmekte zorlanabilir. Böylelikle çocuk babasının kendisini tanımadığını düşünmesine sebep olur.

Sınırlı zaman

Toplumsal yapıya bakıldığında babanın geçirdiği zaman anneyle geçirdiği zamana göre daha azdır. Baba, bu sınırlı zaman içinde hem çocuğuna hem de işine zaman ayırması zor olabilir. Dolayısıyla çocuk ile baba arasındaki bağların güçlenmesi için babaların çocuklarına daha fazla zaman ayırması gerekiyor.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.