GERİ

Videolu Özgeçmiş Hazırlarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?


Videolu özgeçmiş hazırlama

Günümüzde interaktif içeriklerin stabil içerikler oranla daha fazla dikkat çektiği ve daha büyük etki yarattığı görülüyor. Dijitalleşme ve pandeminin de etkisiyle iş yaşamındaki köklü değişiklikler de göz önüne alındığında iş dünyasında interaktif içeriklerin daha fazla tercih edildiği aşikar. İnsan kaynakları uzmanlarının son dönemlerde video özgeçmişlere yönelmesi de bunun bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Video özgeçmiş hazırlayan adayların dikkat etmesi gerekenleri kaleme aldık.

Videoyu çok uzun tutmamaya dikkat edin

Video özgeçmiş hazırlayan adayların öncelikle video süresine dikkat etmesi gerekiyor. Detaylarla çok fazla zaman kaybetmek yerine kısa, öz ve anlaşılır bir video içeriği oluşturmak oldukça önemli. Dolayısıyla video özgeçmiş hazırlarken süre zarfına içerik kalitesine dikkat etmeniz gerekiyor.

Arka planı ve sesi kontrol edin

Video özgeçmiş hazırlarken videonun sizin dışınızdaki odaklardan uzak olması gerekiyor. Bu noktada videoları hazırlarken klasik ve sade arka plan tercihi yapmalısınız. Ayrıca videodaki dikkat dağıtan unsurları ortadan kaldırmak oldukça önemli bir faktör. Öte yandan videodaki sesin kalitesini artırmak için çeşitli mikrofonlardan yararlanmanda fayda var.

Diksiyonunuza dikkat edin

Hazırladığınız video içleğinde diksiyonunuza dikkat etmeniz gerekiyor. İş başvurularında ilk izlenimin önemli olduğunu ve video içerisinde daha fazla hata yapabilme payınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Dolayısıyla birkaç deneme çekimi yapmalı ve aralarından en iyi olanı insan kaynakları uzmanlarına göndermeniz oldukça önemli.

Işığı doğru kullanın ve kurguya önem verin

Hazırladığınız video özgeçmişinizde ışık kullanımına önem vermelisiniz. Doğru ışık kullanımı video kalitesi için oldukça önemlidir. Ayrıca hazırladığınız videoları profesyonel bir şekilde kurgulayın. Bu sayede video içerisinde yer alan hataları da ortadan kaldırarak daha profesyonel bir video özgeçmiş hazırlama fırsatı bulacaksınız.

Kişisel bilgilerinizden bahsedin

Video özgeçmiş hazırlarken başlangıçta kişisel bilgilerinizden ve hobilerinizden bahsetmeyi unutmamalısınız. Daha önce de belirttiğimiz gibi ilk izlenim oldukça önemlidir. Bu yüzden herhangi bir detayı atlamamanız gerekiyor. Daha sonra ise firmaya neden başvuru yaptığınızdan ve firmaya ne konuda değer katabileceğinizden söz etmelisiniz.

Kariyer hedefinizi anlatın

İşe girdikten sonra ne gibi hedefleriniz olduğundan, nasıl bir kariyer çizdiğinizden ilerleyen yıllarda neler yapmak istediğinizden söz etmenizde fayda var. Unutmayın ki hedefiniz olması sizi her zaman bir adım öne geçirecektir.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.