GERİ

Nasıl Vinç Operatörü Olurum?


Vinç operatörü olmak

Genellikle inşaat alanlarında, sanayilerde, kırsal alanlarda, arazilerde ve demiryollarında vinç operatörlerini görürüz. Kendimizi çoğu kez inşaatı yapılan binaların önünden geçerken ve inşaatı izlemeye dalarken bulduğumuzda karşılaşacağımız, ağır yükleri taşımak için görevli vinci kullanan kişidir. Zorlu çalışma alanına sahip olan ve bu çalışma alanına uyum sağlayacak kişilerin de belirli özelliklere sahip olmaları gerekmektedir.

Mutlak bir eğitim görülmeli

Eğer vinç operatörü olmak istiyorsanız mutlaka vinç operatörlüğü kurslarına yazılıp eğitim görmeniz gerekmektedir. Başvuracak kişilerin sağlık kontrollerinden geçmeleri ve belirli bir yaş düzeyine sahip olmaları gerekmektedir. Vinç operatörü olmak isteyen bireyler ilk iş olarak vinç operatörlüğü ehliyeti alabileceği kurslara başvurmalı ve sonrasında teorik ve uygulamalı göreceği dersleri tamamlayarak ehliyetini alabilirler.

Psikolojik dayanıklılığa sahip olmalı

Vinç operatörü olan kişiler, zor ve yoğun stres altında çalışma koşullarına sahiplerdir. Bundan dolayı psikolojik dayanıklılığın fazla olması, geçen yorucu süreci kaldırabilecek güçlü mental bir yapıya sahip olmalıdır. Özellikle vinç operatörlerinin başvurduğu vinç ehliyeti alma sırasında kişilerden psikoteknik raporunun alınmasını talep ederler. Vinç operatörleri uzun süreler boyunca bir kulenin başında tek çalışabilirler. Bu sebeple de vinç operatörlerinin psikolojik ve fiziksel testlerden geçmiş olmaları önemli bir unsurdur.

Esnek çalışma saatlerine uygunluk

İşin ne zaman geleceği ve ne kadar sürede, hangi koşullar altında biteceği çok fazla öngörülemez. İş sırasında çalışma saatleri tahmin ettiğinizden daha fazla olabilir veya daha hızlı bitebilir. Dışarıda bir anda yağmur, kar veya yoğun bir sıcaklıkla karşılaşabilirsiniz. Esnek çalışma saatlerine uygun olmanız bu bakımdan önemli bir koşuldur.

Korkularınızı bilmeniz gerekir

Eğer bir şekilde psikolojik ve fiziki uygulanan testlerden geçtiyseniz, fakat çalışma durumuna geldiğinizde kendinizde bir korku hissediyorsanız dikkatli olmanızda fayda var demektir. Daha önce hiç haberdar olmadığınız yükseklik korkunuz veya hiç hesapta olmayan anksiyete durumları olabilir. Korkularınız veya bu gibi psikolojik durumlar onları tetikleyici şeylerden dolayı ortaya çıkabilir. Bunun iş sırasında olmaması için yukarıdaki kontrolleri detaylı bir şekilde yaptırıp, uzmana başvurarak içinizi işinizi sağlama alabilirsiniz.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.