GERİ

Nasıl Karikatürist Olurum?


Karikatürist olmak

Hayal gücü ve yaratıcılığı zeka ile buluşturarak güçlü mesajlar vermek ister miydiniz? Takdire şayan çizimler ile sosyolojik gözlemlerinizi diğer insanlara akılda kalıcı bir biçimde aktarmak oldukça dahiyane bir fikir değil mi? Peki kendi iç dünyanızı yansıtan karakterleri dışa vurmanın nasıl bir duygu olduğunu siz de bizim gibi merak ediyor musunuz? Tüm saydığımız bu özelliklerin bir meslek grubunda toplandığını biliyor musunuz? Karikatüristler gerek mizah anlayışı gerekse çeşitli sosyal mesajları ile topluma yön veren sanatçılardır? Sizin için "Nasıl Karikatürist Olurum?" sorununa yanıt aradık. Hadi yazımıza geçelim.

Yeteneklerinizi keşfedin

Karikatürist olmak isteyenlerin öncelikle bireysel yeteneklerinin farkında olması gerekiyor. İşin temelinde çizim yapmak gibi yetenek ile ilgili bir durum söz konusu olduğu için karikatürist olmak isteyenlerin öncelikle bu konuda yeteneklerinin olup olmadığını keşfetmesi gerekiyor. Temel çizim becerilerine sahip kişilerin birer karikatürist adayı olduğunu söyleyebiliriz.

Mesleki eğitimler alın

Temel çizim becerileriniz tek başına karikatürist olmaya yetmeyebilir. Bu noktada çizim yeteneklerinizi geliştireceğiniz ve karikatür temalı kurslara başvurmanızda fayda var. Ayrıca alanında uzman kişilerden alacağınız farklı eğitimler ve workshoplar da mesleki anlamdaki gelişiminize katkı sağlayacaktır.

Akademik eğitim alın

Karikatürist olmak isteyen adayların akademik eğitim alması gerektiği aşikar. Daha önce tarihe yön vermiş sanatçıların perspektiflerini anlamak, farklı tekniklere aşina olmak ve akademik anlamda tecrübe kazanmak karikatürist olmak isteyen adayların dünya görüşünü geliştirecektir.

Gönüllü staj yapın

Karikatür anlamında adını duyurmuş, güçlü karikatüristleri kadrosunda barındıran ve yaptığı işlerle toplum nezdinde ses getirmiş olan karikatür dergilerinde gönüllü staj yapabilirsiniz. Bu sayede hem mesleki becerilerinizi geliştirebilirsiniz hem de sektörde boy gösteren kişiler ile network oluşturabilirsiniz.

Sosyal medyayı etkin kullanın

Gündemi takip ederek oluşturduğunuz karakterler ve çizimler adınızın duyulmasını sağlayabilir. Bu noktada sosyal medyayı etkin bir biçimde kullanarak geniş kitlelere hitap edebilir, aynı zamanda sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.

Okuyun, izleyin, dinleyin

Karikatürist adaylarının entelektüel açıdan kendilerini geliştirmesi gerekiyor. Toplumsal sorunları anlamak, bu sorunları yorumlamak ve çizime yansıtmak için adayların bol bol kitap okuması, film, dizi ve animasyon seyretmesi, müzik ve çeşitli podcastleri dinlemesi gerekiyor. Karikatürist adaylarının yeniliklere açık ve güncel olması gerekiyor.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.