GERİ

Nasıl Sigortacı Olurum?


Sigortacı olmak

Günümüzde dünya çapında en büyük bütçe hacmine ve müşteri portföyüne sahip iş kollarından biri de sigortacılıktır. Değeri giderek artan sigortacılık sektöründe dijital dönüşümün de etkisiyle farklı ihtiyaçlar oluşuyor, bu alanlara yönelik istihdam açıkları oluşuyor. Kariyer planlamasını sigortacılık sektörüne yönelik planlayan kişiler için "Nasıl Sigortacı Olurum?" sorusuna yanıt aradık.

Nereden başlayacağınızı bilin

Sigorta sektörü tıpkı bankacılık sektörü gibi oldukça karmaşık sistemlerin bir araya geldiği bir iş kolu olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla kolay gibi görünse de oldukça zor bir meslek gurubu. Sigortacı olmak isteyen adayların nereden başlayacağını bilmesi gerekiyor. Bu sektörde hedeflediğiniz noktaya gelmek için gerekli asgari şartların bilincinde olmanız oldukça önemlidir.

Akademik eğitim alın

Adaylar sigortacılığı üniversite mezunu olmadan da yapabilir. Fakat üniversitelerin bankacılık ve sigortacılık bölümlerinden mezun olmak ve bu anlamda teorik bilgileriniz pekiştirmek sizi sektöre diğer adaylara oranla bir adım öteye taşıyacaktır. Ayrıca bu durum sizin acente açmanızı, kendi işinizin sahibi olmanızı ve daha iyi paralar kazanmanızı sağlayacaktır.

Sektörün dinamiklerine hakim olun

Sigortacılık sektörü kendi içerisinde oldukça dinamik ve yeniliğe açık bir meslek grubu olarak karşımıza çıkıyor. Dolayısıyla sigortacı olmak isteyen adayların bu dinamizme ve inovasyona adapte olması gerekiyor. Sigortacılık sektörü ile ilgili haberleri takip etmeniz, gerekli bilgilere erken erişim sağlamanız bu noktada oldukça önemli bir faktör olarak önem çıkıyor.

Dijital becerilerinizi geliştirin

Sigortacılık şirketleri dijitalleşme noktasında dünya çapında büyük yatırımlar yapıyor. Dolayısıyla dijitalleşmeye ve teknolojik gelişmelere bağlı olarak yeni ve farklı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Sigortacı olmak isteyen adayların bu ihtiyaçlar dahilinde kendilerini geliştirmesi ve dijital becerilere sahip olması şirketler tarafından öncelik verilen konular arasında yer alıyor.

Uzmanlık alanınızı belirleyin

Sigortacılık sektöründe birçok farklı ürün ve bu ürünlere yönelik farklı poliçeler bulunuyor. Bu kadar karmaşık bir yapıda adayların her alanda uzman olmayacağını ve kategorik anlamda uzmanlık alanını seçmesi gerekiyor. Sigortacı olmak isteyen adayların sigortacılık sektörünün sunduğu hizmet kalemlerinden birine yönelmesi büyük önem arz ediyor.

İş alanınızı belirleyin

Sigortacılık sektörü şirketler ve acenteler olarak ikiye ayrılıyor. Bu noktada sigortacı adayların bir tercih yapması gerekiyor. Kurumsal hayatı tercih eden adaylar şirketlerde, sahada olmak isteyen adayların ise acentelerde çalışması gerekiyor.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.