GERİ

Macera-Tehlike Dolu Meslekler


Tehlikeli meslekler

Bazı meslek gruplarında çalışan kişiler birçok tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalabilmektedir. Bunlardan bazıları ölümle bazıları ise iş kazalarıyla sonuçlanacak ciddi sorunlara da neden olabilmektedir. Bu yazıyla listelediğimiz meslek gruplarında çalışan insanlara farklı bir bakış açısı ile bakarak, onlara karşı daha fazla saygı duyacağınız kesin. Bu tehlike ve macera dolu mesleklerden yüksek ücretler kazanabilirsiniz ancak bu riski almaya değer mi? İşte sizler için sıraladığımız macera ve tehlike dolu meslekler.

Nükleer işçiler

2011 yılında Japonya’da radyoaktif maddenin serbest bırakılmasına sebep olan nükleer bir kaza meydana geldi. Bu yüzden aktif reaktörlerin bakımının yapılması gerekiyordu. Radyoaktif maddenin verebileceği zarar göz önünde bulundurarak, insanların kilometrelerce uzakta olması önerildi. Nükleer işçiler ise bu sızıntıları kapatmak ve hasarlı olan yerleri onarmak için bu malzemelerle fiziksel temas kurmak zorunda kaldılar. Radyoaktif maddenin verdiği zarar sonucunda birçok işçi öldü. Bu gibi kazalar nükleer işçilerin işlerinin ne kadar tehlikeli olduğunu göstermektedir.

Savaş muhabirleri

Macera ve tehlikeli meslekler denilince ilk akla gelen mesleklerden biri şüphesiz ki savaş muhabirliğidir. Muhabirlik doğası gereği zor olan bir meslektir. Bunun üstüne savaş muhabirliği eklenince, muhabirlerin işi son derece tehlikeli bir hal alır. En iyi fotoğraf karesini yakalamak için savaşın tam ortasında olmaları gerekir. Yaralanmamak için yapması gereken tek şey göğsünde ‘Basın’ yazan bir logo taşıyarak, bir kurşun isabet etmemesini ummak olacaktır.

Astronotlar

Astronot mesleğinin hem macera hem de tehlike doludur. Hatta ve hatta astronot olmanın ölüm oranı yaklaşık %7’dir. Bu işi yaparken bile %7 ölüm şansınızın olduğunu bilmek, bu mesleği seçerken 2 kez düşünmenizi sağlayacaktır. Ayrıca birçok farklı şey deneyimlemek de oldukça keyif verici olacaktır. Fakat bir roketle havalanmak üzereyken birçok şey yanlış gidebilir. Küçük sorunlar büyük sorunların yaşanmasına da sebep olabilir.

Okyanus balıkçılığı

Alaska’daki balıkçıların durumunu internette veya televizyonda izlemiş olabilirsiniz. Bu tehlikeli ve macera dolu iş gerçekten şaka değil. Bu iş grubunda ortalama 20 saat çalışabilmeli, ağır kaldırabilmeli ve dev dalgalardan kurtulabilmelisiniz. Çalışacağınız mesleği seçerken kazanacağınız paranın yanında tehlike oranına da dikkat etmelisiniz.

Elektrik hattı işçileri

Yüksek akımda ve yerden yaklaşık olarak 50 metre yükseklikte çalışmak sizce nasıl bir duygu? 50 volt bir elektriğin bir insanı öldürebileceği düşünüldüğünde elektrik hattı işçilerinin yaklaşık olarak 800 volt akım taşıyan elektrik hatlarında çalışması ve buna ilave olarak yaklaşık 50 metre gibi yükseklikte işlerini icra etmesi kulağa oldukça enteresan geliyor. Tehlike dolu bu mesleği yapmak hem cesaret hem de yüksek teknik bilgi gerektiriyor.

Ekstrem sporcular

Ekstrem sporlar her ne kadar göze hitap etse de büyük beceri isteyen macera ve tehlike dolu bir meslek olarak karşımıza çıkıyor. Alanında profesyonel isimlerin aylar süren antrenmanları ve ön hazırlıkları sonrasında yüksek güvenlik önlemleri alınarak gerçekleştirilen bu spor dalları ciddi anlamda sabır, yetenek ve cesaret istiyor.

Hayvan terbiyecileri

Her gün vahşi bir hayvanla aynı kafese girmek kulağa oldukça ilginç geliyor değil mi? Hayvan terbiyecileri için bir rutin haline gelen bu durum birçok tehlikeyi de içinde barındırıyor. Vahşi hayvanların psikolojik durumu, tehdit algısı ve çevresel faktörler her an saldırma içgüdüsünü harekete geçirebilir ve hayvan terbiyecileri için geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurabilir.

Dublörler

Beyaz perdede büyük yankı uyandıran ve izlemekten keyif aldığımız bazı filmlerin çekimleri oldukça zorlu şartlarda gerçekleştiriliyor. Neredeyse aksiyon sahnelerinin tamamında rol alan dublörler birçok riski göze alıyor. Sinema dünyasının görünmez kahramanları zaman zaman alınan tüm önemlere rağmen çeşitli kazalar geçirebiliyor.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.