GERİ

Nasıl Satış Temsilcisi Olurum?


Satış temsilcisi olmak

Satış, günlük hayatımızın her alanında işte, evde, dışarda, sıkça karşılaştığımız bir olgudur. En basit tanımıyla bir ürün veya hizmet için ilgili koşulların sorulduğu kişi olarak tanımlayabiliriz. Burada satış temsilcisi, satış yaptığı alanda mal veya hizmetleri müşterilerine satmakla yükümlüdür. Satış yapılacak alanda veya belirli kanallar doğrultusunda hedef kitlesiyle veya potansiyel müşterileriyle iletişime geçer. Müşterinin takıldığı alanda yardımcı olur, sorularına cevap verir ve satış kuralları doğrultusunda müzakerelere girebilir.

Eğitim düzeyi

Bu alanda herhangi bir eğitim gerekliliği gözetilmez. Genel olarak satış temsilcisi ilanlarınla da gördüğümüz gibi işverenlerin çoğu, üniversiteden mezun belgesi gözetmeksizin potansiyel çalışanları işe alabilir.

Güçlü ikna ve iletişim yeteneği

Satış temsilcisi şirkete en çok destek sağlayan alanlardan biridir. Yapılan satış miktarı ne kadar fazlaysa bu da şirket için büyük bir avantaj demektir. İkna kabiliyetinin güçlü olması bu alanda en çok istenilen şeydir. Güçlü iletişim satış temsilcisinde aranan en büyük özelliktir. Satış alanında güçlü ikna kabiliyeti ile müşteriyle şirket arasında direkt ve doğru diyalog halinde olmak satış temsilcisiyle bütünleşmelidir.

Kriz yönetebilme yeteneği

Satış temsilcileri günlük hayatta müşteriyle birebir ve doğrudan en çok iletişim haline geçen kişilerdir. Pek çok insanlarla bir arada ilgilenmek ve isteklerini, ihtiyaçlarını anlamak zaman zaman zor koşullarda kalmalarına neden olabilir. Burada şirketin imajı ve itibarı için müşterilerden gelen, krize neden olabilecek olayları yönetebilmek çok önemlidir. Yapacağınız yanlış bir iletişim veya müşterinizden yanlış anlaşılabilecek bir söz bu durumda sizi veya şirketinizi zor duruma sokabilir. Krizi profesyonelce yönetebilmek bu durumda oldukça değerlidir.

Güler yüzle ve samimi olmak

Müşterilerle iletişimde insanların görmek istedikleri güler yüz pek çok şeyi de beraberinde getirebilir. Enerjinizin pozitifliğini hissedip o anda para harcamak istemese bile bir anda kararı değişebilir. Ses tonunuzdaki sıcaklığı, yüzünüzdeki mimiklerin samimiyetini görmesi işinizde size yardımcı olacak etkenlerden biridir. Pozitif yaptığınız her iletişim, size ve şirketinize de pozitif bir şekilde geri dönecektir.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.