GERİ
Pozisyon
 (1 Seçim)
Sekreter
Bölüm
 (0 Seçim)
Sektör
 (0 Seçim)
Cinsiyet
 (0 Seçim)
Çalışma Şekli
 (0 Seçim)
Tarih
 (0 Seçim)
Diğer Seçenekler
(0 Seçim)
marker

Sekreter iş ilanları

Sekreter Arayanlar

En yeni Sekreter iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!

Sekreter İş İlanları

Sekreter, bir işletmenin organizasyonel yapısının vazgeçilmez parçasıdır. Sekreter, yönetici ile müşteriler ve çalışanlar arasında kilit rol oynar. Sekreterler özet olarak, yöneticinin veya işletmenin ofis işlerini organize eden, çağrıları karşılayan, yöneticinin veya yöneticilerin günlük takvimini yapan, planlanan işleri prosedürlere göre uygulayan kişidir. İdari yönetici kadro olsun veya olmasın hemen hemen her firmada sekreter görev alır.

Özel sekreter, CEO, genel müdür veya diğer üst yönetimin kişisel sekreterliğini üstlenir. Yöneticinin idari işlerinde destek olur, çalışma takvimini düzenler ve uygulanmasını sağlar. Genel sekreterler ise işletmenin idari işlerinin doğru ve verimli şekilde yürütülmesinden sorumludur. İşletmeler ihtiyaçlarına göre donanımlı sekreterlere ihtiyaç duyarlar. Yıl boyunca yüzlerce firma sekreter iş ilanı yayınlayarak uygun aday arayışındadır. Lider insan kaynakları sitesi Eleman.net'in sekreter iş ilanları kategorisinde her yıl binlerce firmanın ilanı yayınlanmaktadır. Güncel sekreter iş ilanlarını takip ederek bulunduğunuz konuma ve mesleki özelliklerinize göre en uygun sekreter ilanına başvurabilirsiniz.

Sekreter İş İlanları ve Aranan Özellikler

Sekreter iş ilanlarında aranan özellikler firmaya ve sekreterlik türüne göre farklıdır. Örneğin özel sekreter iş ilanlarında aranan adayın, bir yöneticinin ofis işlerini yürütmesi, idari süreçlere destek olması beklenir. Okul sekreter iş ilanlarında ise adaydan hızlı klavye kullanımı, ön muhasebe bilgisi, arşivleme, dosyalama süreçlerinde hakimiyet gibi ihtiyaçlar yazar. Beklentiler farklı olsa dahi aranan nitelikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz.

Gerekli Eğitimleri Almak: Ülkemizde Sekreterlik Ve Büro Yönetimi bölümü bulunmaktadır. Sekreterlik iş ilanlarında belirtilen kriterlere bakıldığında bu bölümden mezun adayların daha avantajlı olduğu görülmektedir. Bu bölümde okuyan birçok erkek bulunmaktadır ancak sekreter iş ilanları bayan adaylara göre daha uygundur. Global ölçekte iş ilişleri olan ve sekreter arayan firmalar, yabancı dil kriterini de ilanlarına ekler. Ayrıca, bir sekreterden ofis yönetimi ve ön muhasebe gibi yazılımlara da hakim olması beklenir.

Sözlü ve Yazılı İletişim Becerisi: Bir sekreter, hem yöneticilerle hem çalışanlarla hem de firmaya gelen ziyaretçilerle iletişime geçer. Enerjik, güler yüzlü ve çözüm odaklı iletişim kurabilmek bir sekreter için kritik öneme sahiptir. Bir sekreterin yazılı iletişim becerileri mükemmel seviyede olmalıdır.

Organizasyon Becerisi: Bir sekreter, yöneticisinin veya yöneticilerinin günlük planlarını takip eder, raporlama yapar, dosyalarını organize eder. Bu durum, bir sekreterin olağanüstü organizasyon becerilerine sahip olması gerektiği anlamına gelir.

Güçlü Sorumluluk Duygusu: Özellikle özel sekreterler şirket işleri dışında, yöneticisine iş yeri dışında da asistanlık edebilir. Buna bağlı olarak sekreterler fazla mesai yapabilir. İş takviminin dışında yöneticinin veya yöneticilerin günlük programlarını takip etmek, işlerin aksamaması için kritiktir.

Sekreter Ne İş Yapar?

Sekreterler hızlı ve tempolu bir çalışma programı içindedir. Üst yönetime, personele idari destek verir. Birimler arası iletişime destek olur. Sekreterler bir işletmenin idari akışının vazgeçilmez parçasıdır. Sektöre göre değişse de bir sekreter genel olarak aşağıdaki görevleri icra eder.

  • Randevuları planlar, yöneticilere ulaşan telefon ve e-posta trafiğini yönetir. Yönetici adına müşterilerle veya diğer firmalarla iletişime geçer.
  • Telefonları cevaplar, gerektiğinde yönetici veya firma adına e-postalara yanıt verir.
  • Yöneticinin ve yönetim kadrosunun iş seyahati programını organize eder.
  • Firmaya gelen müşterileri veya diğer firma temsilcilerini karşılar, yönlendirir.
  • Ön muhasebe işlemlerine destek olur. Dosyalama, raporlama işlemlerini gerçekleştirir.
  • İş toplantılarını organize eder. Toplantı notlarını tutar ve muhafaza eder.
  • Yönetici veya firma adına Biref hazırlar. Yöneticinin direktiflerini özetleyip ilgili kişilere iletir.

Sekreter Olmak Gerekenler

Sekreter olabilmek ve sekreter iş ilanları için yaptığınız başvurularda öne çıkabilmek için öncelikle yukarıda saydığımız özellikleri taşımalısınız. Sözlü ve yazılı iletişimiz güçlü olmalıdır. Baskı altında çalışabilmeli, stres anlarında sakinliğinizi koruyarak verimli çalışabilmelisiniz. Düzenli ve disiplinli hareket etmeli, organizasyonel anlamda etkili olmalısınız. Eğer bu işe yatkınsanız, mesleki eğitimleri alarak sekreter olabilirsiniz. Üniversitelerin Büro Yönetimi ve Sekreterlik bölümleri vardır. Bunun dışında özel eğitim kurumlarının sekreterlik kurslarından eğitim alabilirsiniz. Sekreter olmak için mutlaka güncel ofis programlarını etkin kullanabilmeli, temel düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmalısınız. Eleman.net’in sekreter kategorisindeki sekreter iş ilanları ankara, sekreter iş ilanları izmir etiketlerine tıklayarak veya diğer şehirler içinde arama yaparak ilanları ve istenen kriterleri inceleyebilirsiniz.

Sekreter Maaşları

Sekreter olarak çalışan kişinin çalıştığı firma, deneyim süresi, yabancı dil bilgisi gibi birçok kriter maaşı etkileyen unsurlardır. Gizle Devamını Göster

Sekreter Sık Sorulan Sorular

Kişisel Sekreter Ne İş Yapar?

Kişisel sekreter özel sekreter olarak da adlandırılır. Kişisel sekreter yöneticisinin idari işleri yürütmesine destek olur. Yöneticinin günlük iş takvimini organize eder. Telefon trafiğini yönetir. Ziyaretçilerini karşılar. İş toplantılarını organize eder. Dosyalama, raporlama gibi rutin ofis işlerini yürütür.

Tıbbi Sekreter Olma Şartları Nedir?

Tıbbi sekreterler, kamu ya da özel sağlık kuruluşlarında hasta kabulünü, yatış ve taburcu süreçlerini yöneten, kısaca hasta ve sağlık kuruluşu arasındaki idari işleri yöneten kişilerdir. Sağlık kuruluşlarında tıbbi sekreter olarak çalışmak isteyenler üniversitelerin iki yıllık Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümünden mezun olmalıdır. Bu bölümden mezun olmayanlar ise özel tıbbi sekreterlik sertifika programlarına katılıp sertifika alabilir.

Sekreter Olmak İçin Hangi Bölüm Okunmalı?

Ülkemizde birçok üniversitenin iki yıllık Büro Yönetimi ve Sekreterlik programı bulunmaktadır. Bu programda eğitim alarak sekreterlik mesleği icra edilebilir. Sekreter olabilmek için bu bölümü bitirmek şart değildir. Farklı bölümlerden mezun kişilerde sekterlik mesleğine yatkınsa bu işte başarılı olabilir. Hangi bölümden mezun olunursa olunsun sekter olmak isteyenler ya da sekreterlik yapanlar özel sertifika programlarına katılarak mesleki yetkinliklerini geliştirebilir.

Lise Mezunu Sekreter Olabilir Mi?

Lise mezunu sekreter arayan firmalar bulunmaktadır. Bir sekreterden idari işleri planlaması, organizasyon ve dosyalama yapması, ön muhasebe işlemleriyle ilgilenmesi istenebilir. Ayrıca sekreter olarak çalışabilmek için güncel ofis programlarına hakim olmak gereklidir. Bu yüzden lise mezunu olsanız dahi sekreterlik konusunda ek eğitimler alarak mesleki anlamda kendinizi geliştirebilirsiniz.

Gizle
Devamını Göster

İş İlanları

Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.

Özgeçmiş Oluştur

Favori İş İlanları

Seçtiğiniz iş ilanlarını favorilerinize ekleyebilirsiniz. İş başvurusu yapmak için daha sonra kullanabilirsiniz.

Aradığınız "Sekreter" İlanını Hemen Bulun!

400 Bin firma ve 20 Bin aktif iş ilanı ile her sektörden iş ilanı Eleman.net'te. Hemen özgeçmişinizi oluşturun, ilanları inceleyin, başvurunuzu yapın ve aradığınız işe ulaşın.

Hemen Özgeçmiş Oluştur