GERİ
Pozisyon
 (1 Seçim)
İnşaat Mühendisi
Bölüm
 (0 Seçim)
Sektör
 (0 Seçim)
Cinsiyet
 (0 Seçim)
Çalışma Şekli
 (0 Seçim)
Tarih
 (0 Seçim)
Diğer Seçenekler
(0 Seçim)
marker

İnşaat Mühendisi iş ilanları

İnşaat Mühendisi Arayanlar

En yeni İnşaat Mühendisi iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!

İnşaat Mühendisi İş İlanları

İnşaat mühendisi, yapı ve ulaşım gibi birçok sektörde çalışabilir. Bu sektörlerdeki projelerin iş planlamasının yapılmasından, projenin yasal sorumluluklara uygun bir şekilde ilerlemesinden, uygun proje bütçesinin hazırlanmasından, projenin çevresel etkilerinin belirlenip bu etkilere uygun çözümler üretilmesinden sorumludur. Çalıştığı süre boyunca hem müşteriyle hem taşeronlarla hem de projede çalışan mimarlarla iletişim içerisindedir.

Lider insan kaynakları sitesi Eleman.net sitesinde yıl boyunca yüzlerce inşaat mühendisi iş ilanı yayınlanmaktadır. Güncel inşaat mühendisi alımını takip edebilir ve mesleki olarak size en uygun iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. İş ilanları inşaat mühendisi başlığıyla yayınlamaktadır.

İnşaat Mühendisi İş İlanlarında Aranan Özellikler

İnşaat mühendislerinin görev tanımları çalışacakları alana göre değişiklik gösterebilir. O yüzden inşaat mühendisi iş ilanlarında aranan özellikler de değişiklik gösterebilmektedir. Yine de birçok iş ilanında karşınıza çıkabilecek özellikleri aşağıdaki gibi sıralayabiliriz. Gerekli eğitimi almış olmak: Üniversitelerimizin 4 yıllık inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olmak en çok aranan özelliklerin başında gelmektedir.Program Bilgisine Sahip Olmak: AutoCad, MS Office programlarını iyi derecede kullanabilen adaylar oldukça avantajlı konumdadır. Bunların yanı sıra SAP2000 ETAPS gibi statik hesap programlarını kullanabilen adaylar da ön plana çıkabilmektedir.Ekip Çalışmasına Uygun Olmak: İnşaat mühendisleri, projelerde müşteri, taşeron, mimar gibi birçok kişiyle iletişim içinde olmak durumundadır. O yüzden ekip çalışmasına uygun ve iletişim becerisi yüksek biri olması önemli bir noktadır.Teknik Bilgiye Sahip Olmak: Çalışılan projelerde mühendislerin maliyet hesaplarını yapması, hakediş ve metraj hazırlayabilmesi beklenir. Bu konularda teknik bilgiye sahip olması önemlidir.Raporlama Becerisine Sahip Olmak: Projelerde gerekli kurumlara süreç hakkında bilgi vermek için rapor hazırlaması beklenir.B sınıfı ehliyete sahip olmak ve aktif olarak araç kullanabilmek: Şantiyeleri ziyaret ederek projenin gidişatını kontrol eder.

İnşaat Mühendisi İş İlanlarına Başvurmak İçin Hangi Eğitimler Alınmalı?

İnşaat mühendisi olmak için üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren inşaat mühendisliği bölümünden mezun olmanız gerekmektedir. İnşaat mühendisi puanları üniversitelere göre değişiklik göstermektedir. Puanınıza uygun olan üniversiteyi tercih edebilirsiniz. 2 yıllık inşaat teknikerliği gibi bölümlerden mezun olanlar da dikey geçiş ile inşaat mühendisliğine geçiş yapabilir. Bölümde dersleriniz hem teorik hem de uygulamalı olacaktır. Matematik, teknik resim, yapısal analiz, betonarme, statik, mukavemet, istatistik, zemin mekaniği gibi dersler alırsınız. Üniversitenin son senesinde ise zorunlu olarak yapı stajı yaparsınız. Bölümden mezun olduğunuzda ";İnşaat Mühendisi" unvanını alırsınız. Ardından İnşaat Mühendisleri Odası'na kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

İnşaat Mühendisi İş İlanları Hangi Sektörlerden Veriliyor?

İnşaat mühendisliği iş ilanları genelde yapı sektöründen veriliyor. Yapı sektörünün dışında ulaşım, gayrimenkul gibi sektörlerde de inşaat mühendisi iş ilanına rastlamak mümkün.

İnşaat Mühendisi Ne Kadar Maaş Alır?

İnşaat mühendisi maaşı çalışılan sektöre, şirkete ve deneyim sürelerine göre değişmektedir. Ancak genel olarak 15.000 TL ve 38.000 TL aralığında maaş almaktadırlar. Ortalama maaş ise 18.500 TL'dir.

İnşaat Mühendisi Olarak Nasıl İş Bulabilirim?

Öncelikle yukarıda saymış olduğumuz özelliklere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız. Üniversitelerin İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olmalısınız. İşe başladıktan sonra kullanmanız gereken AutoCad, MS Office gibi programların kullanımını öğrenmelisiniz. Maliyet hesaplayabilmeli ve metraj hazırlayabilmelisiniz. İyi iletişim becerisi ve ekip çalışmasına yatkınlık da önemli kriterler arasında yer alır.Bu özelliklere sahip olduğunuzdan eminseniz Eleman.net web sitesinden inşaat mühendisi iş ilanlarına bakabilirsiniz. İzmir inşaat mühendisi iş ilanları, İstanbul inşaat mühendisi iş ilanları, Ankara inşaat mühendisi iş ilanları, Antalya inşaat mühendisi iş ilanları, yurtdışı inşaat mühendisi iş ilanları gibi aramalarla çalışmak istediğiniz şehirdeki iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Özellikle inşaat mühendisi iş ilanları İstanbul kategorisinde oldukça fazla iş ilanına rastlamanız mümkündür. Eğer üniversiteden yeni mezun olduysanız yeni mezun inşaat mühendisi iş ilanlarına ya da tecrübesiz inşaat mühendisi, yetiştirilmek üzere inşaat mühendisi iş ilanlarına bakabilirsiniz.Her şirketin aradığı kriterler değişebilmektedir. Eleman.net'teki iş ilanlarının çeşitliliği fazla olmakla birlikte kendinize uygun kriterleri kolaylıkla inceleyebilirsiniz. İnşaat mühendisi aranıyor güncel iş ilanlarını daima Eleman.net web sitesinde bulabilirsiniz.

İnşaat Mühendisi Nerelerde Çalışır?

Bu bölümden mezun olduktan sonra hem kamuda hem de özel sektörde yetiştirilmek üzere inşaat mühendisi olarak çalışabilirsiniz. Kamu kurumunda çalışmak isteyenler Tarım ve Orman Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, T.C Devlet Demiryolları, Devlet Su İşleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gibi kurumların inşaat mühendisi alımlarını ya da belediye inşaat mühendisi alımı takip edebilirsiniz. Tercihinize göre İşkur inşaat mühendisi ilanları ve TOKİ inşaat mühendisi iş ilanlarını da değerlendirebilirsiniz.Özel sektörde çalışmak isterseniz saha mühendisi, kısım şefi, şantiye şefi, proje müdürü, satın alma mühendisi, teknik ofis mühendisi, teklif ve satış mühendisi, iş geliştirme mühendisi, proje mühendisi, gayrimenkul değerlendirme uzmanı olarak çalışabilirsiniz.Aktif olarak çalışmak isteyen, enerjik olan ve masa başında çalışmak istemeyen biriyseniz saha mühendisi ya da şantiye şefi olarak çalışmak sizin için daha doğru olabilir. Projelerin çizim, tasarım, bütçe gibi kısımlarıyla ilgilenmek isterseniz proje mühendisi/müdürü, iş geliştirme mühendisi olarak çalışabilirsiniz.

Hakedişlerin, metrajların hesaplandığı bölüm ise teknik ofistir. Fiziki olarak yorucu olmayan bu bölümde hesaplamalarla ilgilenmek isteyenler çalışabilir. Satın alma mühendisleri ise büyük şirketlerin satın alma birimlerinde çalışır. İnşaat için gerekli malzemelerin temin edilmesi ile ilgilenirler. Ne kadar malzeme gerektiği ve bu malzemeleri en uygun fiyata nereden alınabileceğiyle ilgili çalışmalar yaparlar.Yurt dışı inşaat mühendisi iş ilanları, yeni mezun inşaat mühendisi iş ilanı aramalarınızda Eleman.net size yardımcı olur.

İnşaat Mühendisi Ne Yapar?

İnşaat mühendisi nedir, inşaat mühendisi ne iş yapar sorusunun cevabı şirkete ve sektöre göre değişebilmektedir. Ancak genel olarak üstlendikleri görevler aşağıdaki gibidir.

  • Projenin işçi, malzeme gibi maliyetlerini hesaplayarak bütçe planlaması yapar.
  • Projenin çevresel etkilerini araştırarak kötü etkileri ortadan kaldıracak uygun çözümler bulur.
  • Kamu kurumlarına gerekli raporları sunar.
  • Projenin yasal sorumluluklara uygunluğunu kontrol eder.
  • Projenin iş sağlığı ve güvenliğine uygun bir şekilde yürütülmesini sağlar.
  • Gerekli fizibilite çalışmalarını gerçekleştirir.
  • Projede kullanılacak malzemelerin seçimini yapar.
  • Projede görev alan kişilerle görüşmeler yaparak her adımın kurallara uygun şekilde atılmasını sağlar.
  • Yapı malzemelerinin kalitesini kontrol eder.
  • İhalelere katılarak yeni projeler alır.
  • Bütçeye uygun ve zamanında bitirilmesini sağlar.

İnşaat Mühendisliği Çalışma Koşulları Nelerdir?

Çalışma koşullarını ofis ve saha olarak ikiye ayırmak doğru bir yaklaşım olacaktır.Sahada çalışacaksanız her türlü hava şartına hazırlıklı olmalısınız. Sıcak ve soğuk havaya uyum sağlayabilecek kıyafetler satın almalısınız. Proje alanında bulunduğunuz için mutlaka güvenlik ekipmanları kullanmanız gerekir. Sahada uzun süre ayakta çalışabileceğinizi ve toz, gürültü gibi faktörlere maruz kalabileceğinizi de bilmelisiniz.Ofiste çalıştığınızda ise sürekli masa başında olmanız gerekecektir. Yaptığınız işin detayına göre hesaplamalarla ilgilenebilir ya da çizim/tasarım gibi konularda çalışabilirsiniz.

Gizle Devamını Göster

İnşaat Mühendisi Sık Sorulan Sorular

İnşaat Mühendisi Arayan Firmalar Hangileridir?

İnşaat, yapı tasarım ve mühendislik firmaları inşaat mühendisi iş ilanı yayınlamaktadır. eleman.net inşaat mühendisi kategorisinden iş ilanlarına ve ilan veren firmaların profil bilgilerine ulaşabilirsiniz.

İnşaat Mühendisi Nasıl İSG Uzmanı Olur?

İSG, yani iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olmak isteyen inşaat mühendisleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yetkilendirdiği İSG eğitim kurumlarından eğitim almalıdır. Eğitim sonunda bakanlık tarafından düzenlenen İSG sınavından 70 veya üzeri alan mühendisler İSG belgesi almaya hak kazanır.

İnşaat Mühendisi İş İmkanı Var Mı?

Ülkemizde yapı ve mühendislik firmalarının sayısı oldukça fazladır. yılın her dönemi eleman.net'te farklı firmalar çok sayıda inşaat mühendisi ilanı yayınlamaktadır. Türkiye genelini düşünürsek, inşaat mühendisliği, en fazla istihdam sağlanan mühendislik bölümlerinden biridir. Ancak, rekabet içerisinde öne çıkmak, iş başvurularında öncelikli değerlendirilmek için yabancı dil öğrenmek, bilgisayar programlarına hakim olmak gibi ek donanımlar kazanmanız gerekmektedir.

Gizle
Devamını Göster

İş İlanları

Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.

Özgeçmiş Oluştur

Favori İş İlanları

Seçtiğiniz iş ilanlarını favorilerinize ekleyebilirsiniz. İş başvurusu yapmak için daha sonra kullanabilirsiniz.

Aradığınız "İnşaat Mühendisi" İlanını Hemen Bulun!

400 Bin firma ve 20 Bin aktif iş ilanı ile her sektörden iş ilanı Eleman.net'te. Hemen özgeçmişinizi oluşturun, ilanları inceleyin, başvurunuzu yapın ve aradığınız işe ulaşın.

Hemen Özgeçmiş Oluştur