GERİ

Yaygın İş Görüşmesi (mülakat) Hataları


Kişisel hazırlığın eksik olması: Görüşmeden önce, şirket ve iş hakkında yanlış ve eksik bilgi toplamak, görüşmeci üzerinde; kötü bir izlenim uyandırır. Bu, sizin işle gerçekten ilgilenmediğinizi gösterir.

Uygun olmayan dış görünüş: Konumunuza göre giyinin. Eğer şüphe içindeyseniz, işin gerektirdiğini düşündüğünüzden daha resmi giyinin. Ilımlı olun ve ayrıntıya önem verin. İlk izlenim çok önemlidir.

Zayıf beden dili: Söylediklerinize ek olarak, sözel olmayan davranışınız bir görüşmede çok önemlidir. Göz teması kuruyor musunuz? Görüşmeci konuşurken dikkatle dinliyor musunuz? Görüşmeci tarafından karşılandığınızda, kuvvetlice tokalaşabiliyor musunuz? Görüşme boyunca kımıldayıp duruyor musunuz?

Zayıf duruş: Zorba veya ben merkezli davranışlar, görüşmeciler tarafından kötü algılanır. Kendinize şirkete neler katabileceğinizi sorun. İşe hangi becerilerinizi, deneyimlerinizi getirebileceksiniz?

Soru sormada başarısızlık: İş verenler sorduğunuz sorularla şirketle ilgilenmenizi ve konumunuzu değerlendireceklerdir. Görüşme öncesi özel bir araştırma, soruları akıllıca sormanıza yardım edecektir.

Organize olmama: Görüşmeye birkaç dakika erken gelmeye çalışın. Böylece görünümünüzü düzeltmek ve kontrol için zamanınız olacaktır. Geç gelmek kabul edilmez bir durumdur.

Abartmak veya aldatıcı olmak: Görüşme sorularını cevaplarken, deneyim ya da becerilerinizi abartmayın. İşverenlerin referansları kontrol ederken söylediklerinizi takip edeceklerini unutmayın. Daima dürüst olarak cevap verin. (Yahoo'nun CEO'su bu yüzden işinden oldu!)

Aşırı kaygı: Görüşmeler birçok kişiyi kaygıya düşürür ve bazen ciddi performans kayıplarına yol açar. İş verenler, zayıf cevapları tümüyle sizin kaygılarınıza mal edemezler ve etmeyeceklerdir. Görüşme kaygısını azaltmak için yapabileceğiniz en iyi şey pratiktir. Arkadaşlarınız ya da ailenizden yardım isteyin.

Soruları cevaplamada ileri gitmek ya da geri kalmak: Çoğu görüşme soruları için "evet" ya da "hayır" cevabı uygun değildir. İş veren için, daha çok detay sağlayın ve mümkünse kişisel deneyimlerden örnekler verin. Bununla birlikte, devamlı konuşmayın ve bir sessizlik olursa konuşmayı sürdürmek zorunda olduğunuzu hissetmeyin, ne istediğinizi söylediğiniz zaman konuşmayı bitirin. Bir soruyu anlayamazsanız, cevap vermeden önce açıklama isteyin.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.