Pozisyon
 (1 Seçim)
Güvenlik Görevlisi
Bölüm
 (0 Seçim)
Sektör
 (0 Seçim)
Cinsiyet
 (0 Seçim)
Çalışma Şekli
 (0 Seçim)
Tarih
 (0 Seçim)
Diğer Seçenekler
(0 Seçim)
marker

Güvenlik Görevlisi iş ilanları

Güvenlik Görevlisi Arayanlar

En yeni Güvenlik Görevlisi iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!

Güvenlik Görevlisi İş İlanları

Güvenlik görevlisi, çalıştığı kurumu, binayı ya da tesisi koruyan, ortamın güvenliğini ve huzurunu sağlamakla yükümlü kişilerdir. Güvenlik görevlisi, görev alanı içinde ve dışındaki güvenlik kameralarının görüntülerini takip eder. Çalışma alanına gelen ziyaretçileri ya da müşterileri karşılar, yönlendirir. Ziyaretçilerin kaydını tutar ve giriş için kart temin eder. Çalışma alanına gelen paketleri muhaberata yönlendirir. Güvenlik görevlilerinin görev tanımı, çalışılan kuruma ya da tesise göre farklıdır.

Bankalar, okullar, fabrikalar, konutlar, kamu kurumları ve daha birçok işletme ve kurum güvenlik görevlisi çalıştırır. Güvenlik görevlisi pozisyonu için daima özel güvenlik iş ilanları verilir. Yıl boyu farklı kurum ve kuruluşlar güvenlik ilanları vererek personel arar. Her firmanın güvenlik görevlisinden beklentisi farklı olabilir. Birçok firmada ve kurumda güvenlik görevlisi olarak görev almak düşük risklidir. Ancak, kritik kurumlarda ve işletmelerde güvenlik görevlisi olarak çalışmak yüksek risk içerir.

Görevin risk durumu, gereklilikleri ve diğer değişkenler, güvenlik görevlisi adayından beklenen kriterleri, güvenlik görevlisi maaşını etkiler. Eleman.net'in iş ilanları sayfalarında güvenlik görevlisi iş ilanları Ankara, güvenlik görevlisi iş ilanları İstanbul etiketlerine tıklayarak veya diğer şehirler içinde arama yaparak her zaman yüzlerce firmanın güncel güvenlik görevlisi iş ilanlarına ulaşabilirsiniz. Kategori sayfasında bulunan Ankara güvenlik iş ilanları, Antalya güvenlik iş ilanları, İstanbul güvenlik iş ilanları, İzmir güvenlik iş ilanları ve daha fazla şehre ait ilanı linklerinden en güven iş fırsatlarına ulaşabilirsiniz.

Güvenlik Görevlisinde Olması Gereken Özellikler

Güvenlik görevlilerinin istihdam olanağı çok geniştir. En çok aranan ve istihdam edilen mesleklerin başında gelir. Bankalar, sosyal ve spor tesisleri, resmi kurumlar, toplu konular, özel işletmeler, iş merkezleri ve saymadığımız birçok kurum ve sektörde güvenlik görevlisi çalışır.

Yaş sınırlaması: Güvenlik görevlisi olmak için en az 18 yaşında olmak gereklidir. Silahlı güvenlik görevlisi olmak için bu sayı 21'dir. Silahlı güvenlik görevlisi olmak isteyen birisi 21 yaşına basmış ve 22'sinden gün alıyor olmalıdır.

Adli sicil kaydı: Güvenlik görevlisi olmak isteyen birinin, hırsızlık, gasp, saldırı, yaralama gibi kasten işlenen suçlardan sabıkasının bulunmaması gereklidir.

Güvenlik sertifikası sahibi olmak: Güvenlik görevlisi olmak için güvenlik sertifikası almak gereklidir. Bu eğitimi, resmi makamlardan onaylı özel eğitim kurumları vermektedir. Silahsız olarak görev yapacak güvenlik görevlileri için ortalama 100 saat, silahlı olarak görev yapacak güvenlik personeli için ortalama 120 saat eğitim verilir. Eğitim sonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ÖGG sınavına katılmak ve en az 60 puan almak mecburidir. Mevzuat gereği, güvenlik sertifikası olmadan herhangi bir işletmede güvenlik görevlisi olarak çalışmak mümkün değildir.

Deneyim: Güvenlik görevlisi arayan firmalar deneyimli personeli öncelikli olarak tercih etmektedir. Ancak, günümüzde en popüler mesleklerden birisi güvenliktir.

Fiziksel ve mental yeterlilik: Güvenlik görevlisi olarak çalışmak isteyen birisi güvenlik sertifikası almak zorundadır. Bu sertifikaya başvurmak isteyen kişiler devlet hastanesinden tam teşekkürlü rapor almak zorundadır. Bu süreçte kişiler mental ve fiziksel olarak kontrol edilir. Gereklilikleri sağlayan adaylar sertifika eğitimi ve sınav süreçlerine başlayabilir.

Kararlı ve soğukkanlı olmak: Güvenlik görevlileri görev sırasında olağandışı stresli durumlarla karşılaşabilir. Her ne olursa olsun iyi bir güvenlik görevlisi gergin durumlarda soğukkanlı kalabilme, kararlı ve hızlı tepki verebilme becerisini kaybetmemelidir.

İletişim Becerisi: Genellikle güvenlik görevlileri, görev aldıkları kuruma gelen ziyaretçileri ilk karşılayan kişilerdir. Sürekli iletişim kurulan bir meslek olduğu için iyi bir güvenlik görevlisinin söz iletişim becerisi gelişmiş olmalıdır.

Dikkatli ve detaylara önem veren: Güvenlik görevlileri çalıştığı kurumun veya tesisi tehlikelerden korumakla görevlidir. Huzuru bozacak kişi veya durumları, olağanüstü halleri gözlemleriyle önceden tespit edebilmelidir.

Tüm bu kriterlerin dışında güvenlik görevlisi ilanların daha özellikli ihtiyaçlar belirletilebilir. Bu sayfadaki güvenlik görevlisi iş ilanlarını yaşadığını şehre ve diğer kriterlere göre filtreleyerek size en uygun ilana ulaşabilirsiniz.

Güvenlik Görevlisi Ne İş Yapar?

Güvenlik görevlisi, en özet tanımıyla çalıştığı yerin güvenliğinden sorumlu kişidir. Çalıştığı yerde bulunan ürünlerin veya eşyaların güvenliği güvenlik görevlisi olarak çalışan personel/personellerin sorumluluğu altındadır. Güvenlik görevlileri, çalıştığı kurumda ya da tesiste sadece belirli bir alanda çalışabildiği gibi görev alanında devriye de gezebilir. Güvenlik görevlisi varlığı ile olası tehditlere karşı caydırıcıdır. Okullar, hastaneler, eğlence merkezleri, ofisler, bankalar, alışveriş merkezleri, konutlar güvenlik görevlilerinin başlıca görev alanlarıdır.

Ülkemizde ve dünyada insanların toplu olarak bulunduğu ya da değerli eşyaların barındırıldığı tüm alanlarda güvenlik görevlisi istihdam edilir. Dolayısıyla günümüzün en çok aranan meslek profesyonelleri güvenlik görevlileridir. Eleman.net güvenlik görevlisi iş ilanı kategorisinde yıl boyu yüzlerce firmanın aktif güvenlik görevlisi iş ilanı bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi arayan firmaların güvenlik ilanlarına bu sayfadan ulaşabilir ve başvuruda bulunabilirsiniz.

Bir güvenlik görevlisinin görev ve sorumlulukları nelerdir sorusunu aşağıdaki maddelerle özetleyebiliriz.

  • Görev alanının, çalışanların güvenliğinden sorumludur.
  • Mevzuata göre belirlenen prosedürlere uyarak çalışma alanının ve personelin güvenliğini sağlar.
  • Olası güvenlik risklerini gözlemleyerek tespit eder ve bunlara karşı önem alır.
  • Güvenlik ihlali durumlarda resmi makamlara verilecek raporları, kamera görüntüleri gibi verileri ve belgeleri hazırlar.
  • Personelin, konut sakinlerinin ve ziyaretçilerin, kuruma/tesise girmesi için gerekli olan güvenlik kartını temin eder.
  • Güvenlik ihlallerine ve olası riskli durumlarda belirlenen süreçler doğrultusunda müdahale eder.
  • Personele ya da gelen ziyaretçilerin güvenliğini tehdit eden bir durumda kişilere yardımcı olur.
  • Güvenlik ihlallerini güvenlik güçlerine zamanında bildirmekten sorumludur.
  • Güvenlik kamerası, alarm sistemleri gibi güvenlik sistemlerini denetlemekten ve sağlıklı çalışmasından sorumludur.

Güvenlik Görevlisi Ne Kadar Maaş Alıyor?

Güvenlik görevlileri, silahlı ya da silahsız olarak iki genel sınıfa ayrılır. Güvenlik görevlisi maaşları ise görevin silahlı ya da silahsız olmasına ve kuruma göre değişmektedir. İnsan trafiği ve güvenlik ihlali riski yüksek olan banka, eğlence merkezi gibi bir yerde yürütülen güvenlik görevi ile bir konutta yapılacak güvenlik görevinin maaşı farklıdır.

Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur

Silahsız güvenlik görevlisi olmak için en az 18 yaşında olmak gereklidir. Silahlı güvenlik görevlisi olmak için ise en az 21 yaşını tamamlamış olmak gerekir. Lise mezunu olmak güvenlik görevlisi olmak için yeterlidir. Ancak güvenlik sertifika programını tamamlamak ve sertifika sahibi olmak zorunludur. Resmi makamlardan onaylı, özel güvenlik görevlisi eğitim kurumlar sertifika sahibi olmak için kursiyerlere eğitim vermektedir. Bu eğitim kurumlarda eğitim alan kişiler Emniyet Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ÖGG sınavına katılmak ve sınavda başarılı olmak zorundadır. Sınavdan en az 60 puan alan kişiler sertifika almaya hak kazanır.

Günümüzün en popüler mesleği güvenlik görevliliği için birçok üniversitenin iki yıl eğitim veren Özel Güvenlik ve Koruma Programı bulunmaktadır. Bu programdan mezun kişiler özel kurumların sertifika kurslarına katılmak ve sınava girmek zorunda değildir. Ön lisans eğitimi almış kişiler Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurarak sertifika alabilir. Sertifika sahibi olan adaylar Eleman.net güvenlik görevlisi iş ilanlarına başvuruda bulunabilir.

Gizle Devamını Göster

Güvenlik Görevlisi Sık Sorulan Sorular

Devlet Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Kamuda güvenlik görevlisi olabilmek için özel güvenlik eğitimi alınmalı ve sertifika sahibi olunmalıdır. Kamuda kadro alabilmek için değerlendirilmeye alınacak adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda lisans mezunlarından KPSSP3, ön lisans mezunlarından KPSSP93, lise mezunlarından KPSSP94 puan türünden 65 ve daha yukarı puan alması beklenir.

Silahsız Güvenlik Şartları Boy ve Kilo Kaç Olmalı?

Kamuda güvenlik görevi kadroları için kurumlara göre boy, kilo limiti bulunmaktadır. Ancak, özel sektörde silahsız güvenlik görevlisi olabilmek için kilo, boy şartı aranmamaktadır.

Silahlı Özel Güvenlik Nerelerde Çalışabilir?

Silahlı güvenlik görevlileri bir kişiyi ya da grubu koruma görevinde yer alabilir. Bunun dışında banka şubelerinde, askerlik şubelerinde görev alabilir. Silahlı güvenlik görevlileri güvenlik şirketlerinin kadrosunda istihdam edilir. Bu kişiler ihtiyaç anında, finans kuruluşlarının para nakliyatlarında, özel organizasyonlarda proje bazlı olarak görevlendirilir.

Bayan Güvenlik Görevlisi Olmak için Gerekenler Nelerdir?

Kadın ve erkekler için güvenlik görevlisi olma şartları aynıdır. Boy ve kilo sınırlaması yoktur. 18 yaşını dolduran, güvenlik sertifikası almaya herhangi bir engeli bulunmayan kadınlar güvenlik sertifikası alarak güvenlik görevlisi olarak istihdam edilebilir.

Özel Güvenlik Nasıl Olur?

Özel güvenlik görevlisi, kişi ya da kurumun güvenliğinden sorumlu kişidir. Özel güvenlik olmak için güvenlik sertifikası eğitimi veren özel kurumlardan eğitim almak ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel güvenlik sertifika sınavına girmek gerekmektedir. Sınavdan başarılı olan bireyler sertifika alarak özel güvenlik olarak istihdam edilir. Bu eğitim silahlı ve silahsız özel güvenlik olarak ikiye ayrılır. Silahsız güvenlik görevlisi olmak için 18 yaşını doldurmuş olmak, silahlı güvenlik görevlisi olmak için 21 yaşını doldurmuş olmak gereklidir.

Gizle
Devamını Göster

İş İlanları

Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.

Özgeçmiş Oluştur

Favori İş İlanları

Seçtiğiniz iş ilanlarını favorilerinize ekleyebilirsiniz. İş başvurusu yapmak için daha sonra kullanabilirsiniz.

Aradığınız "Güvenlik Görevlisi" İlanını Hemen Bulun!

400 Bin firma ve 20 Bin aktif iş ilanı ile her sektörden iş ilanı Eleman.net'te. Hemen özgeçmişinizi oluşturun, ilanları inceleyin, başvurunuzu yapın ve aradığınız işe ulaşın.

Hemen Özgeçmiş Oluştur