Pedagog Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Pedagog
  3. Nedir?
Pedagog

Pedagog nedir? Pedagog çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Pedagog olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Pedagog Nedir?, Nasıl Olunur?

Çocuk Bilimi olarak Türkçeye çevrilen pedagoji, çocukluk çağındaki bireylerin davranış bozuklukları ve davranışların altında yatan köken sebepleri araştırır. Yenidoğandan yetişkinlik çağına kadar olan çocuklar pedagogların faaliyet alanına girer.

Pedagog Kimdir?

“Pedagog ne demek?” sorusuna kısaca 0 ile 12 yaş aralığındaki çocukların zihinsel ve duygusal olarak gelişimlerini takip eden ve veriler ışığında değerlendiren profesyonel şeklinde yanıt verilir. Pedagog çocuğun sosyal ve psikolojik gelişimine sorunsuz şekilde devam edebilmesi için bireysel görüşmeler yaparak ebeveynlerine danışmanlık verir. “Pedagog nedir?” sorusunu bu şekilde yanıtlayarak pedagojiyle ilgili adayları bilgilendirmek mümkündür.

Pedagog Ne İş Yapar?

Farklı kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen pedagogların görev tanımı işyerinin ihtiyaçlarına göre değişebilir. “Pedagog nerede çalışır?” sorusuna çocuk mahkemesi, aile mahkemesi, ıslah evi, çocuk yuvaları, kreş ve anaokulu gibi farklı yanıtlar verilir. Bir ıslah evinde görev yapan pedagog ile kreşte çalışan profesyonelin çalıştığı çocuklar ve danışmanlık verdikleri kişiler aynı değildir. Bu nedenle çalışma yerleri de dikkate alınarak kariyer seçimi yapılmalıdır. Genel olarak “Pedagog ne iş yapar?” sorusuna şu şekilde açıklanabilir:

  • Bireysel danışmanlık ofislerinde ya da kreş ve anaokullarında çocukların gelişimi için ailelere danışmanlık yapar.
  • Hastane, cezaevi ve mahkeme gibi olağanüstü durumların gerçekleştiği ve çocukların travma yaşadığı yerlerde duygusal destek verir. Ayrıca yetkililere raporlamak üzere çocuklarla profesyonel görüşme yapar.
  • Pedagog sorumlulukları arasında velayet davaları, tanıklık ve suçlama gibi yasal prosedürlerin uygulandığı işlerde danışmanlık vermek de yer alır.
  • Çocuklara karşı cinsellik eğitimi, yer değişimi, okul sorunları, aile içi geçimsizlik gibi konularda izlenecek yol haritasını belirler.

Pedagog Nasıl Olunur?

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik lisans eğitimini tamamlayan kişilerin çocuklar üzerine eğitim, seminer ve araştırmalara katılarak pedagog olması mümkündür. Üniversite eğitimi sırasında ve sonrasında pedagoji alanları ile ilgili kendini geliştiren adaylar bu alanda çalışmak için yetkin olur. “Pedagog nasıl olunur?” sorusuna çocuk gelişimi ya da okul öncesi ile ilişkili yüksek lisans programlarını bitirmek şeklinde de yanıt verilir.

Pedagog Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Adayın eğitimine ek olarak pedagog olmak için gerekenler konusunda kendini geliştirmesi de önemlidir. Çocuklar ile birlikte çalışmak hassasiyet ve özen istediğinden kişilerin sürekli olarak alanıyla ilgili okuması, eğitimlere katılması, yeni araştırmaları takip etmesi önemlidir. Ayrıca pedagog olmak için adaylarda şu özellikler aranır:

  • Empati yeteneğinin güçlü olması ve profesyonel seans yapabilecek iletişim becerisi
  • Çocuklarla arasının iyi olması ve farklı yaklaşım yöntemlerini kullanabilmesi
  • İkna kabiliyetinin güçlü olması ve stresli anlarda bile soğukkanlı davranması

Pedagog Çalışma Koşulları Nasıldır?

Pedagog olmak için gereken şartlar karşılandığında birçok farklı kurumda çalışma imkanı olur. Kuruma göre çalışma koşulları değişmekle birlikte pedagoglar genellikle kendi ofisinde bireysel görüşmeler yaparak çocukların durumu hakkında veri toplar.

eleman.net'te her gün güncel Pedagog ilanları yayınlanıyor. Pedagog olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Pedagog olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Pedagog ilanları yayınlanıyor. Pedagog olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.