Şan Öğretmeni Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Şan Öğretmeni
  3. Nedir?
Şan Öğretmeni

Şan Öğretmeni nedir? Şan Öğretmeni çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Şan Öğretmeni olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Şan Öğretmeni Nedir?, Nasıl Olunur?

Ses tellerinin eğitilmesiyle sesin bilinçli olarak kullanımını sağlayan tekniğe şan adı verilir. Şan tekniğini uygulayarak vokalistlik yapmak isteyen kişilere ses eğitimi veren profesyonele de şan öğretmeni ya da şan eğitmeni denir. Bu yazımızda “Şan öğretmeni nedir?” sorusunu detaylı olarak yanıtlayarak ses yetenek sınavı ile üniversiteye girmeye hazırlanan adaylara rehberlik edeceğiz.

Şan Öğretmeni Kimdir?

“Şan öğretmeni kime denir?” sorusuna, ses ve nefes teknikleri ile ses eğitimi vererek doğru şarkı söylemeyi öğreten kişiye denir şeklinde yanıt vermek mümkündür. Şan öğretmeni, diksiyon ve artikülasyon eğitimi de verebilir. “Şan öğretmeni nerede çalışır?” sorusuna müzik eğitimi veren yerler, eğitim kurumları, okullar, halk eğitim merkezleri, konservatuvar gibi kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler diye yanıt verilebilir. Şan öğretmenleri bireysel olarak çalışmayı tercih edip özel ders de verebilir.

Şan Öğretmeni Ne İş Yapar?

Ses eğitimiyle ilgilenen kişiler “Şan öğretmeni ne iş yapar?” sorusunun cevabını merak eder. Şan öğretmeni sorumlulukları eğitim verdiği kurum, kursiyer ve öğrenciye göre bazı farklar içerebilir. Genel olarak görevleri şunlardır:

  • Öğrencinin sesini verimli şekilde yormadan ve incitmeden kullanabilmesini sağlar.
  • Öğrencinin ses aralığını ve rengini belirleyerek uygun eğitim verir.
  • Diksiyon ve artikülasyon çalışmaları ile konuşma ve tonlama üzerine de çalışır.
  • Şarkı ve konuşma sırasında nefesin yeterli ve doğru kullanılması için egzersizler yaptırır.
  • Öğrencinin ses özelliklerine uygun repertuar hazırlayarak ödevler verir.

Şan Öğretmeni Nasıl Olunur?

Üniversitelerin Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde Müzik ve Opera Ana Sanat Dalı bölümlerini bitiren kişiler şan öğretmeni olabilir. Öğrencilik döneminde bilgisi yeterli olanların eğitim vermesi de mümkündür. Bu bölümlerde okumak isteyenler yetenek sınavı ile okula kabul edilir. Bu nedenle “Şan öğretmeni nasıl olunur?” sorusuna yetenekli olanların üniversite sınavında belli bir puan alarak Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerine kabul edilmesi şeklinde diye yanıt verilir. Adayların eğitim çıktısı olarak şu konularda bilgi sahibi olması gerekir:

  • Ses telleri ve diğer organlar hakkında anatomi bilgisi,
  • Diyafram nefesi ve nefes egzersiz teknikleri,
  • Artikülasyon, diksiyon ve solfej teknikleri,
  • Geniş repertuar bilgisi.

Şan Öğretmeni Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Şan öğretmeni olmak için gerekenler sadece ilgili üniversite bölümlerinde eğitim almak değildir. Kişilerin kendini geliştirmesi ve öğretmenliğe uygun olması gerekir. Anlatım ve öğretme kabiliyeti yüksek olan adaylar şan öğretmeni olarak çalışabilir. Resmi kurumlarda şan öğretmeni olmak için gereken şartlar arasında Pedagojik Formasyon eğitimi almak da yer alır.

Şan Öğretmeni Çalışma Koşulları Nasıldır?

“Şan öğretmeni ne demek?” sorusuna cevap almak meslek profesyonellerinin çalışma ortamını merak etmenizi sağlayabilir. Bu meslekte kariyer yapmak isterseniz evlerde özel ders verebilir ya da kurumların müzik odalarında eğitim sürdürebilirsiniz. Çalışma ortamı rahat ve konforlu olsa da küçük yaşta öğrencilerle çalışırken disiplini sağlamak zor olabilir.

Şan Öğretmeni İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Şan Öğretmeni ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Şan Öğretmeni ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
Afyon %17.6
Antalya %17.6
Burdur %17.6
Isparta %17.6
Türkiye Geneli %17.6
Diğer %11.8

Şan Öğretmeni İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Şan Öğretmeni arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Eğitim %83.3
Sanat %16.7

Şan Öğretmeni İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Şan Öğretmeni pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Şan Öğretmeni mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Anaokulu %100

eleman.net'te her gün güncel Şan Öğretmeni ilanları yayınlanıyor. Şan Öğretmeni olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Şan Öğretmeni olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.