Şantiye Elemanı Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Şantiye Elemanı
  3. Nedir?
Şantiye Elemanı

Şantiye Elemanı nedir? Şantiye Elemanı çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Şantiye Elemanı olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Şantiye Elemanı Nedir?, Nasıl Olunur?

İnşaat sektörünün yakından tanıdığı şantiye çalışanları, henüz bu sektöre aşina olmayanlar için şantiye elemanı kimdir sorusuyla merak konusu olabilir. Şantiye elemanı, inşaat sektöründe çalışan ve bir inşaat projesinde yer alan işlerin fiziksel yapısını destekleyen ve tamamlanmasını sağlayan kişilerdir. Siz de şantiye elemanı sorumlulukları veya bu mesleğin hizmet koşulları hakkında merak edilenleri Elemen.net Meslek Rehberi sayfasıyla öğrenebilirsiniz.

Şantiye Elemanı Ne İş Yapar?

Şantiye yani inşaat alanında çalışmakta olan elemanlar, bu sektör için tartışmasız değere sahiptir. Sürekli olan ihtiyaç duyulan bir meslek olması, şantiye elemanı kime denir sorusunu gündeme getirebilir. Bir şantiye elemanının görevleri arasında;

  • İnşaat alanına malzeme taşıma,
  • Kolon yerleştirme veya tuğla dizme
  • Alçı veya sıva uygulama
  • İnşaat alanlarının temizliği,
  • Makine ve ekipmanların yerleştirilmesi ile montajı,
  • İnşaat çalışmalarında destek vermek

gibi çeşitli işler bulunur. Şantiye elemanı ne demek sorusunun yanıtı inşaat projelerine ilişkin birçok fiziksel görevi kapsar, ancak genel olarak inşaatın tamamlanmasından sorumlu işçiler oldukları söylenebilir.

Şantiye Elemanı Nasıl Olunur?

Şantiye elemanı olmak için gerekenler arasında herhangi bir eğitim şartı aranmaz. Öte yandan birçok inşaat firması bu alanda deneyimli şantiye elemanları aradığından daha önce inşaatta çalışmış olmanın öne çıkmaya yardımcı olduğu söylenebilir. İnşaat sektöründe iş deneyimi kazanmak için lokal şantiye alanlarında gözlem ve işlere katılım mümkündür. Ayrıca inşaat işlerinde çalışmak isteyenler için sunulan mesleki eğitimler ve sertifikalar da bulunabilir. Bu eğitimler projelerde daha fazla başarı sağlamak adına iş güvenliği, işletme yönetimi, inşaat teknolojisi ve mühendislik gibi konuları kapsar.

Şantiye Elemanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Şantiye elemanı olmak için belirli bir eğitim seviyesi gerekli olmasa da işverenler adayların bazı temel becerilere sahip olmalarını beklerler. Bu beceriler arasında;

  • Fiziksel güç
  • Görevleri zamanında tamamlama ve iş takibi
  • Diğer inşaat elemanları ile iletişim becerileri
  • İş güvenliği bilinci bulunur.

Şantiye Elemanı Çalışma Koşulları Nasıldır?

Şantiye elemanları nerede çalışır sorusunun yanıtı, tahmin edilebileceği üzere inşaat sahalarını kapsar. Bu nedenle, çalışma koşulları çoğu zaman açık havada ve değişkendir. Öyle ki bazı inşaat projeleri gece saatlerinde ve hafta sonları da çalışmayı gerektirebilir. Ayrıca şantiye elemanları, işlerinde ağır ekipmanlar ve malzemeler taşıdıkları için yaralanma riski altındadırlar. Bu nedenle, iş güvenliği kurallarına uyarak kendilerini ve iş arkadaşlarını korumaları önemlidir. Her durumda fiziksel olarak üst düzey dayanıklılık gerektiren şantiye elemanlığı, inşaat işlerine ilgi duymanın ve bu konuda becerikli olmanın yanında güç ve kas kuvvetine sahip olmanızı şart kılar. Ancak herhangi bir eğitim gerektirmemesiyle ve gördüğü talebin inşaat sektörünün yükselişine bağlı artması nedeniyle fiziksel dayanıklılığına güvenen kişiler için bir iş kolu olarak idealdir.

Şantiye Elemanı İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Şantiye Elemanı ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Şantiye Elemanı ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İzmir %50
İstanbul Anadolu %50

Şantiye Elemanı İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Şantiye Elemanı arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
İnşaat %16.7
Madencilik %16.7
Mimarlık %16.7
Mermer / Granit %16.7
Dekorasyon %16.7
Diğer %16.7

Şantiye Elemanı İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Şantiye Elemanı pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Şantiye Elemanı mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Proje Yönetimi %33.3
Şantiye %33.3
Mimarlık %33.3

eleman.net'te her gün güncel Şantiye Elemanı ilanları yayınlanıyor. Şantiye Elemanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Şantiye Elemanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.