Tamirci Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Tamirci
  3. Nedir?
Tamirci

Tamirci nedir? Tamirci çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Tamirci olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tamirci Nedir?, Nasıl Olunur?

Arızalı ekipman, makine veya araçları tamir ederek yeniden çalışır hale getiren ustalar, tamirci kimdir sorusunun yanıtını oluşturur. Tamirci kime denir sorusunu detaylandırmadan önce teknik bilgi, pratik zeka, el becerisi ve sabır gibi becerilere sahip olmaları gerektiği bilinmelidir. Tamirci sorumlulukları ve çalışma alanları hakkında detaylı bilgiyi Eleman.net Meslek Rehberi sayfasında bulabilirsiniz.

Tamirci Ne İş Yapar?

Tamirci ne demek diyenler için basitçe bu kişilerin işlevini kaybeden, açılmayan veya sorunlu şekilde çalışan elektronik cihazların yeniden çalışır durumda olmasını sağlayan teknik ustalar olduğu söylenebilir. Tamircilerin uzman olabilecekleri pek çok farklı alan vardır. Örneğin;

  • Araç tamircileri otomobiller, motosikletler, kamyonlar ve diğer araçların sorunlarını,
  • Beyaz eşya tamircileri buzdolapları, çamaşır makineleri, bulaşık makineler arızalarını,
  • Elektronik tamircileri ses sistemleri, telefon veya küçük ev aletleri ile ilgili sorunları
  • Bilgisayar tamircileri ise yazılım ve donanım arızalarını,

gidermek konusunda uzman olabilir.

Tamirci Nasıl Olunur?

Tamirciler genellikle mesleki eğitim için çıraklık programlarına, halk eğitim merkezlerince sunulan sertifikasyon programlarına veya mesleki eğitim kurslarına katılarak gerekli teknik bilgileri öğrenirler. Ayrıca müşteri ilişkileri konusunda da becerikli olmak için usta - çırak ilişkisiyle öğrenim mümkündür ve pek çok tamirci becerilerini kendisinden daha deneyimli kişilerin yanında çalışarak gözlem yoluyla edinmektedir.

Tamirci Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Tamirci olmak için gerekenler deneyime, mevcut teknik bilgiye ve işin türüne bağlı olarak değişebilir, ancak tamircilerin genellikle teknik beceriler, pratik zeka, sabır, el becerisi ve müşteri ilişkileri konusunda becerikli olmaları gerekmektedir. Müşterilerin beklentileri ve zaman sınırlamaları nedeniyle tamircilerin zaman yönetimi konusunda da becerikli olmaları beklenir. Ayrıca evlere de hizmet sunan küçük işletme sahibi tamircilerin sorumlulukları arasında yakın çevreyi tanımak, adrese sorunsuz ulaşım için bir araca sahip olmak yer alır.

Tamirci Çalışma Koşulları Nasıldır?

Herhangi bir özel eğitim şartı gerektirmemesi ve yaygın şekilde talep gören bir meslek olması nedeniyle tamirci nerede çalışır sorusu merak edilebilir. Tamirciler, genellikle atölyelerde veya kendi açtıkları yerel dükkanlarda çalışırlar. Çalışma koşulları konusunda büyük bir özgürlüğe sahiptirler, ancak işlerinde genellikle el aletleri ve teknolojik cihazlar gibi araçlar kullandıklarını ve işlerinin doğası nedeniyle bazı sağlık riskleriyle de karşı karşıya kaldıklarını unutmamak faydalı olacaktır.

El becerisine, teknik konulardaki yeteneklerine, elektronik cihazlarla ilgili bilgi ve öğrenme istekliliğine güvenenler için zamansız mesleklerden biri olan tamircilik, ideal bir kariyer fırsatı olabilir. Kendi iş yerlerinin yanı sıra popüler ve prestijli markaların teknik servis biriminde de hizmet veren bu meslek ile sosyal bir ağ oluşturarak tatmin edici düzeylerde kazanç sağlamak mümkündür.

Tamirci İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Tamirci ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Tamirci ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İzmir %50
İstanbul Avrupa %41.7
Samsun %8.3

Tamirci İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Tamirci arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Otomotiv %70
Elektrik ve Elektronik %20
Hizmet %10

Tamirci İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Tamirci pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Tamirci mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Otomotiv %46.2
Mekanik %23.1
Bakım Onarım %15.4
Motor %7.7
Oto Lastik %7.7

eleman.net'te her gün güncel Tamirci ilanları yayınlanıyor. Tamirci olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Tamirci olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.