GERİ

Çalışan Anne Olmanın Zorlukları


Çalışan anne

Hem anne hem de çalışan kadınların en büyük sorunlarından birisi anneliği yeterli düzeyde yapamama korkusudur. Bu nedenle çalışan anneler bu yetersizlik duygusu sebebiyle çeşitli sorunlar yaşayabiliyor. Anne içgüdüsünü yoğun bir şekilde yaşayan ve bu içgüdü ile hareket eden çalışan anneler birçok farklı zorluklarla karşı kaşıya kalabiliyor. Çalışan annelerin karşılaştıkları zorlukları sıraladık.

Toplum baskısı

Toplum baskısı çalışan annelerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları en büyük sorunlardan birisidir. Genel kanı bir annenin işten ziyade çocuğu ile ilgilenmesi yönündedir. Ancak bu yanlış düşünce ve algı özellikle son dönemlerde güçlü kadınların çalışma hayatını domine etmesi sonucunda kırılmaya başlandı. Toplumsal normların çalışan anneler üzerinde oluşturduğu baskılar ise hiç de azımsanacak gibi değil.

Ev sorumlulukları

Çalışan anneler genellikle yalnızca iş yaşamlarından sorumlu olmuyor. Özellikle evde ailesine karşı ve çeşitli sorumlulukları da bulunan çalışan annelerin neredeyse her gün karşılaştıkları bu sorunun çözümü ise oldukça basit. Ev içerisindeki tüm fertlerin çalışan anneye yardımcı olmak adına iş bölümü yapması gerekiyor. Bu sayede aile kurumundaki bağlar da oldukça güçlenecektir.

Günlük rutinler

Çalışan anneler için günlük rutinler de farklı zorlukları ortaya çıkarıyor. Günlük bakım yapmak, çocukla ilgilenmek ve ihtiyaçlarını karşılamak gibi farklı rutinler çalışan annelere gün içerisinde farklı iş yükleri de bindiriyor. Bu durumlarda çalışan annelerin zaman yönetimlerini profesyonel bir biçimde yapması ve günü iyi planlaması gerekiyor.

Mükemmel olma çabası

İş, ev, çocuk sorumluluğunu bir arada götürmek sizi zihinsel olarak yorgun hissettirebilir. Her şeyi bir arada yapmaya çalışmak ve mükemmel olma amacınız sizi her zaman bitkin düşürebilir. Her alanda mükemmel olamayacağınızı kabul edip devam etmek sizin için daha kolay olacaktır.

Çocuğa karşı sorumluluklar

Anneler ile çocukları arasında inanılmaz güçlü bir bağ olduğunu herkes biliyor. Anneler ile çocukların bu bağ doğrultusunda özel olarak zaman geçirmesi şart. Çocuğun ve annenin sevgisinin pekişmesi oldukça önemli. Çalışan annelerin çocuklarına karşı sorumlukları bulunuyor.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.