GERİ

Nasıl Finans Uzmanı Olurum?


Finans uzmanı olmak

Finans dünyasında para; kariyerde, rekabet koşullarında ve birçok farklı noktada konumu bambaşka yere taşıyabilen faktördür. Bu nedenle iyi yönetilmesi; profesyonel olarak birçok başlık altında çalışmalar yürüterek analizler yapan, strateji belirleyen kişilerin danışmanlıklarına göre hareket edilmesi önemli bir unsurdur. Tam da bu noktada, yıllardır süren önemli işlevini muhafaza eden finans uzmanlığı karşımıza çıkıyor.

Finans uzmanı nedir?

Finans uzmanları, bir işletme ya da şirketin finans ve mali işler kısmından sorumlu olan kişilerdir. Finans uzmanları işletme ve şirketlerin dışında bireylerle de çalışabilmektedir. Para ve borç yönetimi bu kişilerin görevleri arasındadır. Elde edilecek kar ölçüsünü belirlemek için gerekli donanımlar doğrultusunda analiz ve araştırmalar yapan, mali yönden stratejiler geliştiren, finans sektörüne hakim kişilerdir.

Finans uzmanı ne yapar?

Genel olarak mali tabloların analizi doğrultusunda finansal stratejiler ve modeller geliştirmek, tahminler hazırlamak ve bu çalışmalar neticesinde finansal önerilerde ve yönlendirmelerde bulunmak finans uzmanlarının sorumlulukları arasındadır.

Finans uzmanı olmak için gereken özellikler?

Finans uzmanı olmak isteyen kişilerin, öncelikle sayısal düşünce kabiliyetinin gelişmiş olması önemlidir. Buna ek olarak iş birliği ve iletişim becerilerinin iyi olması çalıştıkları ortamlarda avantaj sağlayan noktalardandır. Finans uzmanları sorumluluk düzeyi fazla olan insanlardır. Bu nedenle düzenli çalışması detaylara dikkat etmesi; zaman yönetimi, organizasyon ve stratejik becerilerinin üst seviyelerde olması finans uzmanlarında aranan genel özellikler arasındadır.

Finans uzmanı olmanın şartları nelerdir?

Tecrübe bir finans uzmanı için çok önemli olsa da öncelikle temel olarak matematik, istatistik, ekonomi veya bunlarla ilgili bir alanda lisans, ön lisans derecesine sahip olması ya da MBA alanında yüksek lisans yapması bir finans uzmanının alması gereken eğitim şartlarıdır. Bunun yanında özel eğitim kuruluşlarının açtığı finans ve muhasebe eğitimlerine de katılım sağlanabilir. Finans uzmanı ya da benzer bir görevde en az iki yıl süre deneyim kazanmış olmak, ayrıca iş yönetimi, istatistiksel tablo, analitik ve elektronik tablo yazılımlarında da yeterliliğinin olması finans uzmanı olmak için gerekli olan şartlardır.

Finans uzmanları nerelerde çalışır?

Finans uzmanlarının çalıştıkları yerler farklılık gösterebilmektedir. Bankalar, borsa, direktörlük, denetmenlik, kamu kuruluşları, danışmanlık şirketleri, firmaların yatırım ve finansman bölümleri, Sermaye Piyasası Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı finans uzmanlarının istihdam edildiği yer ve kurumlardır.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.