GERİ

Başarılı Bir Kariyer İçin Yaşam Koçu ile Çalışmanın Faydaları


İş hayatında yaşam koçu ile çalışmanın önemi

Günümüzde her şeyi çok yoğun, hızlı ve sanal iletişim içerisinde yaşıyoruz. Bu durumlarda ne düşündüğümüzü ve hissettiğimizi fark etmeye vakit bulamadan yaşıyor, sorunlarla nasıl baş edeceğimizi bulmak için arayışlar içerinde oluyoruz. Tam da bu noktada yaşam koçunun önemini hatırlamalıyız.

Korku duygunuzu yok edebilirsiniz

Hayatın her alanında hissettiğimiz çeşitli duygular yer alır. Kuşkusuz bunlardan en çok hissedileni korku duygusudur. İyi bir kariyere sahip olmak istiyorsanız korkunun yerini cesaret almalıdır. Korkutucu olan olgulara odaklanmak kariyeriniz dahil neredeyse her şey üzerinde olumsuz etki yaratır. Bireyler hayatlarının bir alanında korku ile yüzleştikten sonra diğer alanlarında korkunun yerini özgüvene alır.

Hedefleriniz gerçekleşir

Yaşam koçluğu, bireyin hayatının neredeyse her alanında yaşamın ritmini yakalamaya ve kişisel hedeflerini gerçekleştirmesi için yapılan profesyonel bir çalışmadır. Yaşam koçu ilk olarak hedefleriniz doğrultusunda bulunduğunuz alanı tespit eder. Mutlu olduğunuz, yapmaktan keyif aldığınız alan doğru sizi yönlendirir. En önemlisi de yaşam koçluğu aldığınız ilk günden itibaren hedeflerinizi gerçekleştirmek için eylemde bulunmuş olursunuz.

Görevlerinizi daha iyi yerine getirirsiniz

Yaşam koçuyla çalışmaya başladığınız ilk günden itibaren sorumluluklarınız artmaya başlar. Bununla beraber sorumluluk bilincinizde gelişir. Yaşam koçunuz hedefinize doğru giden yolda size sorumluluk yüklemesi sizi korkutmasın. Bunun yerine görevlerinizi yerine getirmek için çaba sarf edin. Unutmayın ki yaşam koçu sizin hayatınızı düzeltmez, ancak hayatınızı doğru yönetmenize yardımcı olur.

İşlerinize karşı objektif olursunuz

Yaptığınız işlerde genelde yalnız ya da ortaklaşa çalışırsınız. Bir olay karşısında duyduğunuz fikirler genelde yakın çevrenize aittir. Size yakın insanların aksine yaşam koçunun fikir ve düşünceleri size daha objektif bakış açıları sunabilir. Koçluğun en önemli özelliklerinden birisi de dürüst olmalarıdır. Bu sayede duymak istediklerinizi söyleyen kişiler yerine, gerçeği söyleyen kişi ile çalışırsınız.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.