Pozisyon
 (1 Seçim)
Gıda Mühendisi
Bölüm
 (0 Seçim)
Sektör
 (0 Seçim)
Cinsiyet
 (0 Seçim)
Çalışma Şekli
 (0 Seçim)
Tarih
 (0 Seçim)
Diğer Seçenekler
(0 Seçim)
marker

Gıda Mühendisi iş ilanları

Gıda Mühendisi Arayanlar

En yeni Gıda Mühendisi iş ilanları ve eleman ilanlarına Herkesten Önce Sen Başvur!

Gıda Mühendisi İş İlanları

Gıda mühendisi ne yapar sorusu özellikle meslek seçimi aşamasında olanlar tarafından merak edilir. Bu soruya cevap vermek gerekirse; firmanın gıdaları insan sağlığına uygun şekilde paketleme, üretme ve hatta nakletme işini gıda mühendisi yapar. Ürünün kalitesini ve sağlıklı olması tamamen gıda mühendisinin sorumluluğundadır. Gıda mühendisi mesleğini yapabilmek için üniversitelerin ilgili bölümlerinde 4 yıllık lisans derecesini bitirmek gereklidir. Mezun olduktan sonra diploma ile beraber hem devlet hem de özel sektör bünyesinde birçok iş bulmak mümkündür. İş bulma konusunda lider sitelerden biri olan Eleman. net'in gıda mühendisi iş ilanları kategorisinde yıl boyunca birçok farklı firma iş ilanını yayınlar. Gıda mühendisi iş ilanları Ankara, İstanbul ve İzmir gibi şehir bazında arama yapmak da mümkündür. Güncel gıda mühendisi iş ilanlarına göz atarak, sizin için en uygun olanlarına kolaylıkla başvuruda bulunabilirsiniz.

Gıda Mühendisi Ne İş Yapar?

Gıda işi ile uğraşan firmalarda, zorunlu olarak gıda mühendisi bulunmalıdır. Gıda mühendisi arayan firmalar özel sektörde olduğu gibi devlette de mevcuttur. Gıda mühendisleri sahip oldukları deneyime göre kurumlarda uzman ya da uzman yardımcısı olarak görev alırlar. ";Gıda mühendisi ne iş yapar?" sorusuna cevap verilmesi gerekirse, mühendisler gıda alanındaki üretim sürecine baştan sona hakimlerdir. Gıdanın topraktan çıktıktan sonra geçirdiği her anı bilir ve kontrol ederler. Bir gıda mühendisinin mesleki görevleri şu şekilde sıralanır:

  • Gıdanın işlenmesi, paketlenmesi ve gerekli yerlere ulaştırılmasından sorumludur.
  • Gıdaların depolanmasında görev alır. Aynı zamanda depolanma süresi de gıda mühendisi tarafından belirlenir.
  • Üretim aşamasında hijyen kurallarını en üst seviyede tutar. Ayrıca sürekli olarak denetim yapar.
  • Numune gıdaları inceleyerek, onlar hakkında rapor tutmak da gıda mühendisinin görevleri arasındadır.
  • Gıdaların içerisine eklenen katkı maddelerinin miktarını belirleyerek, denetleme yapar.
  • Üretilen gıdaların daha sağlıklı ve lezzetli olmasına yardımcı olur.
  • Yeni üretim fikirleri geliştirerek, firmaya katkıda bulunur.
  • Gıdaların besin değerini, rengini ve kokusunu değerlendirir.
  • Üretim sürecinde yasalara ve gerekli standartlara uygun davranılmasını sağlar.
  • Üretim sürecinde kullanılan ekipmanları değerlendirir.

Gıda Mühendisi İş İlanlarında Aranan Özellikler

Gıda sağlığı doğrudan etkileyen bir alan olduğundan dolayı gıda mühendisleri büyük bir önem taşır. Bu bağlamda gıda mühendisinin mesleki sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ekip çalışmasına uyumlu olmalıdır.
  • Ekip çalışmasının yanı sıra bireysel çalışmaya da uyum sağlayabilmelidir.
  • Yoğun çalışma temposuna ayak uydurmalıdır.
  • Hijyen konusunda ekstra hassas olmalıdır.
  • Düzenli olmaya önem vermelidir.
  • Dikkatli ve odaklı olmalıdır.
  • İletişim becerisi yüksek olmalıdır.
  • Kolay organize olabilmelidir.
  • Gıda sektörü alanında değişen yasalar hakkında sürekli araştırma yapmalıdır.
  • Sektörle ilişkili gelişen teknolojileri sürekli olarak takip etmelidir.
  • Bu alandaki güncel bilgiler sürekli takip etmelidir.
  • Öğrenmeye ve gelişmeye açık olmalıdır.
  • Üretken ve yaratıcı olmalıdır.
  • Analitik düşünme becerilerine sahip olmalıdır.
  • Üniversitelerin gıda mühendisi bölümünden mezun olmalıdır.

Gıda Mühendisi İş İlanlarına Başvurmak için Hangi Eğitimleri Almak Gerekir?

Disiplinli, sorumluluk sahibi, gıda sektörüne ilgisini bulunan ve hijyen kurallarına önem gösteren kişiler gıda mühendisliği bölümünü okuyarak, bu alanda çalışabilirler. Gıda Mühendisliği bölümü 4 yıllık bir eğitim sürecinden oluşur. Öğrencinin 240 AKTS puanını toplayarak ve üniversitenin belli koşullarını gerçekleştirerek mezun olması gereklidir. 8 dönemlik eğitim süreci boyunca okunan üniversiteye göre bazı dersler değişiklik gösterse de bölümün; kimya, analitik Kimya, organik kimya, moleküler biyoloji genetik, gıda katkı maddeleri, gıda biyokimyası, mühendislik çalışmalarında istatistiksel yöntemler, gıda güvenliği, beslenme ilkeleri ve bitkisel yağ teknolojileri gibi temel dersleri bulunur. Bu eğitimleri aldıktan sonra ilk olarak stajyer gıda mühendisi daha sonra ise uzman gıda mühendisi olarak çalışılır.

Gıda Mühendisi İş İlanı Yayınlayan Firmalar ve Sektörler Nelerdir?

Gıda mühendisi işi için açık olan gıda firmalarının hepsinde ilan yayınlanır. Hem özel sektörde hem de devlette iş ilanına sahip olan gıda mühendisleri, Eleman.net sayesinde kolaylıkla iş bulabilir. Kamuda çalışmak isteyen kişilerin ise KPSS sınavına girmesi gereklidir. Bunun yanı sıra dileyen mezunlar yüksek lisans ve doktora sonrasında üniversitede de çalışma imkanına sahip olur. Gıda mühendisinin çalıştığı sektörler ve gıda mühendisi alımı yapan firmalar kısaca şu şekilde sıralanabilir:

  1. Gıda Üretim Tesisleri
  2. Otel İşletmeleri
  3. Okul Yemekhaneleri
  4. Fabrika Yemekhaneleri
  5. Gıda Laboratuvarları

Gıda Mühendisi İş İlanlarına Nasıl Başvurulur?

Gıda mühendisi ilanları başvurusunda bulunmak için öncelikle mesleğin gerektirdiği özelliklere sahip olunması lazımdır. Özellikle ilgili bölümden mezun olmak, sayısal becerilere sahip olmak, hijyen alanında fazla titiz olmak ve üretken olmak gereklidir. Gıda mühendisi olabilmek için kesinlikle üniversitelerin bölümlerindeki 4 yıllık eğitimi bitirmek ve gerekli tüm dersleri almak zorunludur. Eğer bu gerekli özelliklere sahipseniz Eleman.net'in gıda mühendisi aranıyor bölümünden; gıda mühendisi iş ilanları İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya etiketleri ile dilediğiniz şehirden iş bulabilirsiniz. Aynı zamanda dilediğiniz sektöre göre uygun etiket araması da yapılabilir. Örneğin; gıda mühendisi arayan oteller seçeneği ile sadece o sektöre ait ilanlara ulaşabilirsiniz. Böylece size uygun kriterlere sahip işlere tek tıkla, kolayca başvuruda bulunabilirsiniz.

Gıda Mühendisi Maaşları

Gıda mühendisi maaşı, çalıştığınız firmaya ve sahip olduğunuz deneyime bağlı olarak değişiklik gösterir. Örneğin bir stajyer gıda maaşları 2023 şeklinde inceleme yapıldığında uzman olan gıda mühendis maaşlarına göre biraz daha düşük olduğu gözlemlenir. Fakat genel olarak ortalama fiyat şu şekildedir:

  • En Düşük Maaş: 11.900 TL
  • Ortalama Maaş: 14.950 TL
  • En yüksek Maaş: 26.500 TL
Gizle Devamını Göster

Gıda Mühendisi Sık Sorulan Sorular

Gıda Mühendisi Kamu Alımı Ne Zaman?

Gıda mühendisleri başta Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere bakanlıklarda istihdam edilmektedir. Bakanlıklar ve kamu kurumları personel alımı için kendi web sitelerinden duyuru yapmaktadır. Gıda mühendisi olarak kamuda işe girebilmek için KPSS'den 89 ve üzeri puan alınması gerekmektedir.

Gıda Mühendisi İş İmkanları Nelerdir?

Gıda mühendisleri hazır gıda üreten firmalarda, büyük restorant ve otellerde, labaratuarlarda, yemek fabrikalarında istihdam edilmektedir. Aynı zamanda başta Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlıkta çalışabilir.

Gıda Mühendisi İş Bulabilir Mi?

Gıda mühendisleri için çok sayıda iş ilanı yayınlanmaktadır. Özellikle hazır gıda üretim firmaları, yemek fabrikaları eleman.net'te yıl boyunca iş ilanı vermektedir. eleman.net'e üye olup gıda mühendisi konusunda arama alarmı kurarak güncel ilanların size gelmesini sağlayabilirsiniz.

Gizle
Devamını Göster

İş İlanları

Yeni iş arıyorsan hemen özgeçmiş oluştur firmalarla mesajlaşmaya başla, video özgeçmişinle oturduğun yerden iş bul.

Özgeçmiş Oluştur

Favori İş İlanları

Seçtiğiniz iş ilanlarını favorilerinize ekleyebilirsiniz. İş başvurusu yapmak için daha sonra kullanabilirsiniz.

Aradığınız "Gıda Mühendisi" İlanını Hemen Bulun!

400 Bin firma ve 20 Bin aktif iş ilanı ile her sektörden iş ilanı Eleman.net'te. Hemen özgeçmişinizi oluşturun, ilanları inceleyin, başvurunuzu yapın ve aradığınız işe ulaşın.

Hemen Özgeçmiş Oluştur