İş Güvenliği Uzmanı Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. İş Güvenliği Uzmanı
  3. Nedir?
İş Güvenliği Uzmanı

İş Güvenliği Uzmanı nedir? İş Güvenliği Uzmanı çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? İş Güvenliği Uzmanı olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İş Güvenliği Uzmanı Nedir?, Nasıl Olunur?

İş güvenliği uzmanı nedir? sorusunun yanıtı birçok sektör için önemlidir. İş güvenliği uzmanı, iş yerlerinde çalışanların güvenliği ve sağlığı için gereken tedbirlerle sorumlu olan bir meslek grubudur. Peki iş güvenliği uzmanı kime denir? İş güvenliği uzmanı; işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği İSG konularında uzmanlaşmış meslek elemanlarına verilen addır. İş güvenliği uzmanları, iş yerlerinde çalışanların güvenliğini sağlamak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını önlemek için çalışırlar.

İş Güvenliği Uzmanı Ne İş Yapar?

İş güvenliği uzmanı kimdir ve ne iş yapar soruları da birçok kişi tarafından merak edilir. İş güvenliği uzmanı, işyerlerinde çalışanların güvenliği ve sağlığı için gereken tedbirleri almak, riskleri değerlendirmek, iş yerindeki tehlikeleri tespit etmek ve gerekli önlemleri almakla sorumlu olan kişidir.

İş güvenliği uzmanı; mesai saatlerinde iş yerindeki tehlikeleri tespit eder, risk değerlendirmesi yapar. Bunun yanı sıra iş sağlığı ve güvenliği politikaları ve prosedürleri geliştirir, çalışanları eğitir, iş kazaları ve meslek hastalıkları konusunda incelemeler yapar ve çeşitli raporlar hazırlar. Kısacası iş güvenliği uzmanı sorumlulukları oldukça fazladır.

İş Güvenliği Uzmanı Nasıl Olunur?

Tüm bunların dışında iş güvenliği uzmanı olmak için gereken şartlar oldukça fazladır. İş güvenliği uzmanı olmak için bir üniversite veya meslek yüksekokulu gibi kurumlardan ilgili alanda lisans veya ön lisans derecesi almak gereklidir.

Peki iş güvenliği uzmanı ne demek? İş güvenliği uzmanı; iş yerindeki sağlık ve güvenlik yasalarına uyum, çalışanların eğitimi ve bilgilendirilmesi, iş yeri risklerinin değerlendirilmesi gibi çeşitli konularda çalışan kişilere verilen addır.

Bazı ülkelerde, iş güvenliği sertifikaları veya eğitimleri de yeterli olabilir. Bunun yanı sıra genellikle iş güvenliği uzmanı olmak için ilgili alanda tecrübe gereklidir. Bazı ülkelerde iş tecrübesi şartı yoktur ancak bazı ülkelerde iş güvenliği uzmanlığına kabul edilmeden önce birkaç yıl deneyim gerekebilir.

İş Güvenliği Uzmanı Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

İş güvenliği uzmanı olmak için gerekenler oldukça fazladır. İş güvenliği uzmanı olmak için üniversitelerin iş sağlığı ve güvenliği bölümlerinden veya meslek yüksekokullarından mezun olmak gereklidir. İlgili alanda lisans veya ön lisans derecesi almak, iş güvenliği eğitimleri almak ve iş sağlığı ve güvenliği konularında yeterli bilgiye sahip olmak önemlidir.

İş Güvenliği Uzmanı Çalışma Koşulları Nasıldır?

İş güvenliği uzmanlarının çalışma koşulları, çalıştıkları sektöre ve işverenlerine göre değişir. Peki iş güvenliği uzmanı nerede çalışır? İş güvenliği uzmanları, ofis ortamında çalışabilecekleri gibi, sahada veya fabrika, inşaat gibi alanlarda yer alabilir. Ayrıca iş güvenliği uzmanları, çoğunlukla tam zamanlı olarak çalışır.

İş Güvenliği Uzmanı İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok İş Güvenliği Uzmanı ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel İş Güvenliği Uzmanı ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
Kocaeli %42.4
İstanbul Avrupa %15.2
Antalya %12.1
İzmir %12.1
İstanbul Anadolu %12.1
Diğer %6.1

İş Güvenliği Uzmanı İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla İş Güvenliği Uzmanı arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
İş Güvenliği %32
Danışmanlık %8
Üretim %8
Alüminyum %8
Mühendislik %8
Diğer %36

İş Güvenliği Uzmanı İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak İş Güvenliği Uzmanı pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. İş Güvenliği Uzmanı mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
İş Güvenliği %44.4
İş Sağlığı ve Güvenliği %18.5
İnşaat %7.4
Makine %7.4
Metal %7.4
Diğer %14.8

eleman.net'te her gün güncel İş Güvenliği Uzmanı ilanları yayınlanıyor. İş Güvenliği Uzmanı olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş Güvenliği Uzmanı olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.