İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli
  3. Nedir?
İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli

İş Sağlığı Ve Güvenliği Personeli nedir? İş Sağlığı Ve Güvenliği Personeli çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? İş Sağlığı Ve Güvenliği Personeli olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Nedir?, Nasıl Olunur?

2020 yılında uygulamaya konan ve 2023 yılında kapsamı genişletilen İSG çalıştırma zorunluluğu nedeniyle meslek sahiplerinin istihdam olanağı genişlemiştir. “İş sağlığı ve güvenliği personeli ne demek?” sorusuna iş sahalarında personelin sağlığı ve güvenliği için denetim yapan yetkili kişi şeklinde yanıt verilebilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Kimdir?

“İş sağlığı ve güvenliği personeli nedir?” sorusu meslek seçimi yapmak isteyenlerin merak konusudur. İş güvenliği kavramı iş kazalarını ve oluşabilecek problemleri azaltmak için alınan önlemler şeklinde açıklanabilir. İşyerlerinin çalışma koşulları ve yürüttüğü faaliyetler farklı olduğu için spesifik öneride bulunabilecek, bu alanda eğitim almış yetkin profesyonellere ihtiyacı olur.

Kısaca İSG olarak bilinen iş sağlığı ve güvenliği uzmanı/personeli, farklı sektörlerde faaliyet gösteren işyerlerinin yapısına uygun önlemleri belirleyen ve denetleyen kişidir. “İş sağlığı ve güvenliği personeli kime denir?” sorusunun cevabı da böylece açıklanmış olur.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Ne İş Yapar?

İş sağlığı ve güvenliği personeli sorumlulukları insan hayatı ve işletmenin varlığıyla direkt olarak ilişkilidir. İş yerinde faaliyetlerin sorunsuz yürütülmesi için personel görevini layıkıyla yapmalıdır. İş yeri kazaları ya da tedbirsizlik yüzünden yaşanan olumsuz durumlar işletmeye zarar verebileceği için “İş sağlığı ve güvenliği personeli ne iş yapar?” iyi bilinmelidir. İSG sorumlulukları kısaca şunlardır:

  • Sağlığı tehdit eden çalışmaları sonlandırır, alınacak önlemleri belirler, hijyeni denetler.
  • Faaliyete uygun güvenlik ekipmanlarını belirler ve işçiler tarafından kullanılmasını sağlar.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Nasıl Olunur?

“İş sağlığı ve güvenliği personeli nasıl olunur?” merak ediyorsanız iki farklı yolu olduğunu bilmelisiniz. İş Sağlığı ve Güvenliği önlisans mezunları İSG olarak özel sektör ve kamuda hemen iş bulabilir. Mimarlık, mühendislik ve eğitim fakültesinden mezun olan kişiler de isterse İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifika programına katılıp eğitim alarak mesleğe başlayabilir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

İş sağlığı ve güvenliği personeli olmak için gereken şartlar bu alanda farklı seviyelerde eğitim alarak donanım kazanmaktır. İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası olanlar uzman yardımcısı, önlisans mezunları İSG teknikeri olarak göreve başlar. C sınıfı iş sağlığı ve güvenliği personeli olmak için gereken üniversite diplomasıdır. C seviyesindeki İSG personelleri, B ve A seviyesine yükselmek istiyorsa ekstra eğitimlere katılarak sınavlarda başarılı olmalı ve bu alanda deneyim biriktirmelidir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli Çalışma Koşulları Nasıldır?

“İş sağlığı ve güvenliği personeli nerede çalışır?” sorusunun cevabı çok kapsamlıdır. Okul, hastane, AVM, fabrika gibi birçok farklı özelliğe sahip işyerinde çalışması mümkün olan personellerin imkan ve çalışma ortamı işverene göre değişir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
Kocaeli %29.4
İstanbul Anadolu %17.6
Antalya %11.8
Bursa %11.8
İstanbul Avrupa %11.8
Diğer %17.6

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
İş Güvenliği %41.9
Hizmet %6.5
Turizm %6.5
Güvenlik %6.5
Mühendislik %6.5
Diğer %32.3

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
İş Güvenliği %58.6
İş Sağlığı ve Güvenliği %13.8
Güvenlik %6.9
Lojistik %6.9
Makine %6.9
Diğer %6.9

eleman.net'te her gün güncel İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli ilanları yayınlanıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli ilanları yayınlanıyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Personeli olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.