Mekatronik Mühendisi Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Mekatronik Mühendisi
  3. Nedir?
Mekatronik Mühendisi

Mekatronik Mühendisi nedir? Mekatronik Mühendisi çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Mekatronik Mühendisi olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Mekatronik Mühendisi Nedir?, Nasıl Olunur?

Üniversite sınavına hazırlanan adaylar “Mekatronik mühendisi nedir?” sorusunun cevabını merak ederek hakkında araştırma yapar. Disiplinler arası bir program olan mekatronik mühendisliği makine ve araçların üretimi ve yeni işlevler kazanması için birçok farklı bilim dalını bir araya getirir.

“Mekatronik mühendisi ne demek?” sorusuna daha anlaşılır bir dilde beyaz eşyalar, bankamatikler, fotokopi makinesi gibi birçok farklı icat eden ve geliştiren meslek sahibi olarak yanıt verilebilir.

Mekatronik Mühendisi Kimdir?

Detaylı olarak “Mekatronik mühendisi kime denir?” sorusunu cevaplamak bu mesleği düşünen adayların karar vermesine yardımcı olabilir. Mekatronik, mekanik ve elektronik kelimelerinin birleşiminden oluşmuş bir kelimedir. Mekatronik mühendisi de mekanik ve elektrik mühendisliğine ek olarak bilgisayar mühendisliğinden yararlan bir meslek dalıdır.

“Mekatronik mühendisi nerede çalışır?” sorusuna; sanayi, robot yapımı, sağlık cihazları, savunma sanayi, güvenlik sistemleri, beyaz eşyalar, ev otomasyonu alanında üretim yapan şirketlerin AR-GE laboratuvarları cevabı verilir.

Mekatronik Mühendisi Ne İş Yapar?

Birçok farklı sektörde faaliyet gösteren şirketin araştırma ve geliştirme bölümünde istihdam edilen “Mekatronik mühendisi ne iş yapar?” sorusunun cevabı bu şekilde verilebilir:

  • Var olan teknolojileri geliştirir ve yeni teknolojileri entegre eder.
  • İnsan gücü yerine kullanılabilecek robot ve mekanik cihazlar geliştirir.
  • Makineleri yazılım ve bilgisayar destekli hale getirip akıllı sistemlere dönüştürür.

Mekatronik mühendisi sorumlulukları ise şunlardır:

  • Endüstriyel sorunları çözüme kavuştururken şirket ekonomisini göz önünde bulundurmak ve doğru projeler önermek
  • Mekatronik ekipmanın maliyet, performans ve fizibilite raporlarını hazırlayıp sunmak
  • Tasarımlara ve süreçlere yüksek verimlilik için önerilerde bulunmak

Mekatronik Mühendisi Nasıl Olunur?

“Mekatronik mühendisi nasıl olunur?” sorusuna üniversitelerin Mekatronik Mühendisliği bölümünden mezun olmak şeklinde yanıt verilir. 4 yıllık lisans eğitimi ve stajını tamamlayan adaylar meslek hayatına atılabilir. Özel sektörde ve devlette mühendis kadrosunda çalışma imkanları vardır. Devlet atamalarında KPSS puanı, özel sektör alımlarında kişisel yetenekler ve nitelikler baz alınır.

Mekatronik Mühendisi Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Mekatronik mühendisi olmak için gerekenler arasında öncelikle eğitimini tamamlamak yer alır. Mekatronik mühendisi olmak için gereken şartlar arasında problem çözme becerisi, üç boyutlu düşünme, analitik zeka, tasarım kabiliyeti ve ekip çalışmasına yatkınlık da sayılır.

Mekatronik Mühendisi Çalışma Koşulları Nasıldır?

Mekatronik mühendisi genellikle laboratuvar ortamında testler, deneyler yapar. İleri teknoloji laboratuvarları ve atölyelerde ekiple birlikte çalışırken ortam kalabalık olabilir. Ofiste araştırma, toplantı, sunum ve rapor hazırlama işleriyle uğraşır. Çalışma ortamları rahat imkanları avantajlı olan bir iş koludur.

Mekatronik Mühendisi İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Mekatronik Mühendisi ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Mekatronik Mühendisi ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Anadolu %55.6
Ankara %11.1
Konya %11.1
Nevşehir %11.1
İstanbul Avrupa %11.1

Mekatronik Mühendisi İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Mekatronik Mühendisi arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Makine %40
Üretim %40
Asansör %20

Mekatronik Mühendisi İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Mekatronik Mühendisi pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Mekatronik Mühendisi mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Üretim %40
Otomasyon %40
Asansör %20

Mekatronik Mühendisi Gereklilikleri Nelerdir?

Mekatronik Mühendisi olarak çalışmak için sahip olunması gereken minimum gerekliliklerdir. Mekatronik Mühendisi olmak için bu özelliklere sahip olmanız gerekmektedir.

Deneyim

İlgili Yüksekokul Mezuniyeti

Teknik Beceri

Teknik Bilgi

eleman.net'te her gün güncel Mekatronik Mühendisi ilanları yayınlanıyor. Mekatronik Mühendisi olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Mekatronik Mühendisi olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Mekatronik Mühendisi ilanları yayınlanıyor. Mekatronik Mühendisi olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.