Raportör Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Raportör
  3. Nedir?
Raportör

Raportör nedir? Raportör çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Raportör olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Raportör Nedir?, Nasıl Olunur?

Raportör ne demek diye bakıldığında devlete bağlı kamu kurumlarında veya özel şirketlerde verilen hizmetleri, yapılan satışları ve her türlü faaliyeti kayıt altına alıp rapor halinde sunan personeldir cevabına ulaşılabilir. Raportörlerin çalışma alanı oldukça geniş olmakla birlikte bilgisayar kullanımını en az temel düzeyde bilmeleri gerekir. Raportör kimdir sorusuna, verilerin analizini titizlikle gerçekleştirirken çıkan sonuçları raporlaştırıp deneyim ve tecrübesiyle yetkili kişiye etkili biçimde aktarabilen kişidir yanıtı verilebilir.

Raportör Ne İş Yapar?

Raportörün en temel işi, rapor tutmaktır. Buna göre raportör kime denir sorusu şirkette veya kurumda yürütülen işleri, düzenli zaman aralıklarıyla profesyonel bir şekilde raporlama becerisine sahip kişilerdir şeklinde cevaplanır. Raportör oluşturduğu bu raporları analiz eder, bilgisayar ortamına aktarıp gerektiğinde ilgili mevkilere sunar. Bu mesleğe sahip kişiler farklı sektörlerde çalışabilir. Yüklü miktarda şirket bilgisini belirli aralıklarla kayıt altına alan raportörler, şirket verilerinin düzenli ve sağlıklı bir şekilde işlenip saklanmasını sağlar. Raportörün sorumlulukları çok fazla olmakla beraber başlıcaları şunlardır:

  • Veri depolama sistemleri geliştirerek firma müşterilerinin bilgilerini güvenli bir biçimde saklar.
  • Hastanelerde ve laboratuvar ortamlarında elde edilen verileri analiz ederek raporlaştırır.
  • İş ve müşteri başvurularının kaydını tutar.
  • Kamu kurumlarında yasa ve mevzuatların gerektirdiği sorumlulukları yerine getirir.
  • Ekspertiz ve acente bilgilerini kayıt altına alır.
  • Şirketle ilgili hazırladığı tüm analiz sonuçlarını raporlaştırıp düzenler ve yetkililere sunar.
  • Kurum ve firma toplantılarının tutanaklarını hazırlar.

Raportör Nasıl Olunur?

Raportör olmak için gerekenler neler diye bakıldığında resmi bir eğitimin gerekmediği göze çarpar. Üniversitelerin tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik bölümünden mezun olan kişiler raportör olarak mesleğe daha hızlı adım atabilir. Bu bölümde eğitim süresi boyunca çeşitli sekreterlik ve rapor hazırlama dersleri öğrencilere zorunlu olarak verilir. Kamu kurumlarının mevzuatlarında atama kriterleri ve eğitim şartları özel şirketlere göre daha belirlidir.

Raportör Olmak için Gereken Şartlar Nelerdir?

Raportör olmak için gereken şartlar oldukça spesifiktir. Resmi eğitim gereği yoktur ancak ilgili bölümün üniversite mezunu olmak iş başvurularında sizi bir adım öne taşır. Üniversitelerin bankacılık ve sigortacılık bölümünden mezun olanlar özel şirketlere iş başvurusunda bulunarak veya kamu kurumlarına atanarak bu mesleği icra edebilirler. Tıbbi laboratuvar teknikleri bölümü mezunları genellikle sağlık kuruluşlarında raportör olarak çalışırlar. Tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik, mesleğin gerektirdiği yeterlilikleri öğrencilere verebilen uygun bölümlerden biridir, kişiye iyi bir eğitim sağlar. Raportör olmak için gerekli şartlar şunlardır:

  • MS Office programlarını kullanabilmek,
  • On parmak klavye kullanabilmek,
  • Temel bilgisayar kullanımına hâkim olmak,
  • Verilen işi gereken tarihte bitirmek,
  • Düzgün bir diksiyona sahip olmak,
  • Sektörle ilgili terminolojiyi bilmek.

Raportör Çalışma Koşulları Nasıldır?

Raportör nerede çalışır diye sorulduğunda bakanlıklar, hastane, sigorta acentesi, araştırma laboratuvarları gibi örnekler verilebilir. Bünyesinde olduğu şirket veya kamu kurumuna göre esnek çalışma saatleri bulunabilir. Hizmet vermiş olduğu kuruma göre farklı donanım ve sorumluluklar istenir ve verilen maaş da bu doğrultuda değişir.

Raportör İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Raportör ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Raportör ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
Ankara %100

Raportör İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Raportör arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Beyaz Eşya %50
Dayanıklı Tüketim Malları %50

Raportör İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Raportör pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Raportör mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Grafik %50
Dijital Pazarlama %50

eleman.net'te her gün güncel Raportör ilanları yayınlanıyor. Raportör olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Raportör olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

Güncel Raportör İş İlanları

eleman.net'te özgeçmişinizi oluşturduktan sonra Raportör, İstanbul Raportör , İstanbul Anadolu Raportör , İstanbul Avrupa Raportör , Ankara Raportör, İzmir Raportör, Kocaeli Raportör, Bursa Raportör iş ilanlarına ulaşabilir, size en uygun işe kolayca başvurabilirsiniz.

eleman.net'te her gün güncel Raportör ilanları yayınlanıyor. Raportör olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.