GERİ

Nasıl Barista Olurum?


Barista olmak

Osmanlı döneminden bu yana geleneklerimizde Türk Kahvesi kültürü hep var olmuştur. Fakat son on yılda gelişen dijital medyanın da hayatımıza getirdikleriyle birlikte kahve kültürü sadece Türk kahvesiyle kalmamış, pek çok türevleriyle günümüzde viral hale gelmiştir. Barista kelimesi İtalyanca 'barmen' anlamına gelmektedir. Kahve dükkanlarında veya bir baristanın işini yerine getirmeye olanak sunacak yerlerde çalışırlar. Profesyonel kahve ekipmanlarıyla çalışan baristalar, dünya genelindeki pek çok kahve çeşidini de bilirler. 'Peki barista nasıl olunurum?' dediğinizi duyar gibiyiz. Gelin hep birlikte öğrenelim.

Kararlarınızı gözden geçirin

Barista olmak isteyenler için ilk önce bu mesleği ne kadar çok istediklerine karar vermeleri gerekmektedir. Baristalık uzunca süreler ayakta kalarak yapacağınız yorucu bir meslek alanıdır. Bu süreler boyunca insanların istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiğiniz için, insanlarla iletişiminizin de anlayışlı ve güler yüzlü bir şekilde olması gerekir. En yorucu ve zor kısımlarını göz önünde bulundurarak devam ederseniz işiniz çok daha kolay olacaktır.

Kendinizi geliştirin

Barista olmak için resmi bir eğitim şartı aranmamaktadır. Fakat, bu meslekte kendinizi ilerletmeniz ve geliştirmeniz de her meslek alanında olduğu gibi önemli bir unsurdur. Daha lüks mekanlarda veya istediğiniz kahve dükkanlarında iş bulmak istiyorsanız sertifika programlarına katılabilirsiniz. Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi MESEM'e başvurarak, baristalık eğitimi alıp sertifikanızla baristalık unvanına sahip olabilirsiniz.

Değişime ayak uydurun

Hayatta her alanda tekdüze yaşayan bir insan olmaktan mutlaka kaçının. Baristalık mesleğinde de alanınız gereği Dünya mutfağındaki yeniliklere açık olmanız, haberdar olmanız, hatta kendi tariflerinizi oluşturmanız sizi ve mesleğinizi en besleyici hale getirecektir.

Sunumlarınızla göz doldurun

Kahve lezzetinizle birlikte sunumlarınızın da mutlaka göze güzel gözükmesi gerekmektedir. Müşterilerin ilk dikkat ettikleri şey kahvenizi tatmadan gördüklerinin ne kadar estetik ve göz alıcı olduğudur. Sunumlarınızın dikkatli ve titizlikle diğerlerinden sizi ayıracak şekilde olması, müşterinizin hem tat hem de görme duyusuna hitap etmenizi sağlayacaktır. Bu şekilde kendinizden de kattığınız şeyler görmek insanları size daha çok çekecektir.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.