GERİ

İyi Bir Takım Lideri Olmak İçin Yapmanız Gerekenler


Takım lideri olmak

Güçlü liderlik ve iletişim becerilerinizi geliştirmek, kariyerinizin her aşamasında ve her pozisyon için faydalıdır. Henüz yönetim seviyesine ulaşmamış olsanız da şirketinizde liderlik yeteneklerinizi sergileme fırsatları bulabilirsiniz. Liderlik becerilerinizi kariyerinizin başlarında sergilemenin bir yolu takım lideri olmaktadır. Takım liderleri, ortak bir amaç doğrultusunda birlikte çalıştığı ekip üyelerine rehberlik sağlar. Bu yazımızda iyi bir takım lideri olmak için dikkat etmeniz gereken faydalı noktalara değineceğiz.

Beklentilerinizi açıkça anlatın

Ekibinizdekilere karşı beklenti ve isteklerinizi açık bir şekilde belirtmek soru işaretlerini ortadan kaldıracak ve emin adımlarda ilerleyerek, eksik becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacaktır.

Kendinize güvenin

İnsanlar doğal olarak kendine güven liderlere doğru çekilir. Ekip üzerinde yetkinliğinizin artması için kendinize güveninizi belli etmelisiniz. Ancak bunu kibir olarak göstermemelisiniz.

Örnek olun

Ekip üyelerinizde görmeyi istediğiniz tutum ve davranışları sergileyin ve olumlu bir çalışma kültürü oluşturmaya çalışın.

Temel değerleri tanımlayın

Bir ekibin temel değerlerini şirketin değerleriyle uyumlu olarak belirlemeniz, iletmeniz ve desteklemeniz, insanların belirli hedeflere ulaşmak için daha motive hissetmelerine yardımcı olabilir.

Dönüt vermeye özen gösterin

Çalışanların yoğun emek verdikleri işler sonrası dönüt alamaması, kendilerini yetersiz ve başarısız görmelerine neden olabilir. Bu yüzden ekibinize vereceğiniz dönütlerin planlamasını iyi yürütmeniz gerekmektedir.

İyi müzakere edin

Her takım lideri iyi birer müzakereci olmalıdır. Çünkü zaman zaman çatışma, anlaşmazlık ve benzer durumlarla karşılaşabilirsiniz. Burada sizin çözüm bulma yöntemleriniz kritik nokta olacaktır.

Takdir gösterin

Tanıma güçlü bir araçtır. İster ekibin haftalık başarıları hakkında kısa bir e-posta gönderin, ister hedefleri tutturan çalışanları ödüllendirmek için aylık bir öğle yemeği düzenleyin, takdir eylemleri son derece etkili olabilir.

Akıllı karar verme alıştırması yapın

Hedefleriniz risk altındayken değişiklik yapın. Hızlı, bilinçli kararlar vermek çok önemli bir liderlik becerisidir.

Önceliklerinizi iyi belirleyin

Sorumluluklarınız arasında en önemli ve kritik görevlere öncelik vermeniz gerekmektedir. Bu sayede takımınızın çabasını, zamanını ve kaynaklarını da optimize edebilirsiniz.

Ekibin tam üyesi olarak hareket edin

Bağlılığınızı gösterin ve çalışma alanını temizlemek, ayak işlerini yapmak veya hafta sonu ve gece vardiyalarını kabul etmek gibi işinize düşen payı yaparak başkalarına ilham verin.

Kurallara uyun

Ekip üyeleri, kuruluşunuz tarafından belirlenen kurallara uyacağınıza güvenebilmelidir. Ekip üyelerinizin iş-yaşam dengesini koruyabildiğinden emin olun.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.