GERİ

Nasıl Yönetmen Olurum?


Nasıl Yönetmen Olurum?

Bir insan için en büyük meslek ideallerinden biri hobilerini gerçekleştirerek para kazanmaktır. Yönetmenlik zorunlu bir iş olmanın aksine kişinin ilgi alanı ile doğrudan alakalı bir meslek grubu olarak karşımıza çıkıyor. İyi bir yönetmenin aynı zamanda iyi bir hikaye anlatıcısı, gözlemci ve metin yazarı olması gerekiyor. Yönetmen olmak isteyenler ve kariyerini bu minvalde şekillendirenler iyi harika bir yazı hazırladık. Nasıl yönetmen olurum sorusu sizin de kafanızı kurcalıyorsa hiç zaman kaybetmeden yazıya geçebiliriz.

İlham Perilerinizi Uyandırın
Yönetmen olmak isteyen kişilerin en az bir sinefili kadar film ve dizi izlemesi gerekiyor. Sektöre hakim olmak ve sektörün trendlerini takip etmek yönetmen adayları için vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Yönetmen adaylarının filmlere, dizilere, kliplere, videolara ve kısa filmlere zaman ayırmasın gerekiyor. Yönetmen adayları bu sayede hem sektörün dinamiklerinden geri kalmayacak hem de ilham perilerini uyandırabilecektir.

Farklı Disiplinlerden Yararlanın
Anlatılan hikayeye sadık kalınan filmler yaratmak ve sanata katkıda bulunmak oldukça önemli. Fakat farklı disiplinlerden yararlanmayan yönetmenlerin bu konuda bir adım geride kaldığı görülüyor. Yönetmen adaylarının edebiyat, iletişim, fotoğrafçılık, sosyoloji ve psikoloji gibi farklı disiplinlerden beslenmesi bir zorunluluk haline geliyor. Ayrıca iyi bir yönetmenin aynı zamanda iyi bir lider olduğu da göz ardı edilmemesi gereken noktalar arasında yer alıyor.

Eğitim Alın
Yönetmenlik alaylı olarak yapılabilecek meslek grupları arasında yer almıyor. Yönetmen olmak isteyen kişilerin bu konuda profesyonel eğitimler alması gerekiyor. Yönetmen olmak isteyen adaylar üniversite eğitim planını bu minvalde şekillendirebilir veya çeşitli atölye ve kurslara katılarak bu alandaki becerilerini geliştirebilirler.

Mesleki becerinizi geliştirin
Yönetmen olmak için aldığınız teorik eğitimlerin yeterli olmadığının bilincinde olmalı ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Dolayısıyla eğitim aldığınız süre içerisinde çeşitli staj ve iş deneyimleri edinmenizde fayda var. Ayrıca set ortamının ciddi emek istediğini de aklınızdan çıkarmamalısınız.

Kendi eserlerinizi yaratın
Yönetmen olmak isteyen adayların düzenli olarak öğrendikleri bilgileri pratiğe dökmesi oldukça faydalı bir alışkanlık. Kendi ekipmanlarınızla kısa filmler oluşturabilir, bu filmlerin pre-prodüksiyon, prodüksiyon ve post-prodüksiyon aşamalarını yönetebilir, kamera açılarını belirleyebilir ve kurgu pratiğinizi geliştirebilirsiniz.

Hayal kurmaktan vazgeçmeyin
Set ortamının oldukça çetin olduğunu belirttik. Fakat iyi bir yönetmenin aynı zamanda iyi bir hayalperest olması gerektiğini unutmamalısınız. Karşınıza çıkan zorluklara rağmen pes etmemeli ve her defasında zorluklarla mücadele etmek için hazır olmalısınız. Sizi bilgi birikiminiz, deneyiminiz ve liyakatiniz kadar hayal gücünüzün de geliştireceğini unutmamalısınız.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.