DSİ Sözleşmeli Personel Alımı Yapacak


Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ),2024 KPSS sınav sonuçları esas alınarak, KPSS 2025/2 merkezi yerleştirme dönemi kapsamında 328 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar, merkez ve taşra teşkilatları için gerçekleştirilecek olup, yerleştirmeler mülakatsız şekilde yapılacak.

DSİ tarafından yapılan açıklamada, şehirler, kadrolar ve kontenjan dağılımlarının kurumun resmi internet sitesinde yayımlanmış durumda. Pozisyonlara ait nitelik kodları ise KPSS 2025/2 tercih kılavuzunda yer alıyor.

DSİ Sözleşmeli Personel Alımı

DSİ Sözleşmeli Personel Alımı Kadro Dağılımı

KPSS 2025/2 tercih kılavuzuna göre Devlet Su İşleri bünyesinde istihdam edilmek üzere belirlenen kadrolar şu şekilde:

  • 128 Mühendis
  • 2 Tekniker
  • 3 Avukat
  • 59 Büro Personeli
  • 121 Destek Personeli
  • 15 Koruma ve Güvenlik Görevlisi

Toplamda 328 sözleşmeli personel, DSİ’nin merkez ve taşra birimlerinde görevlendirilecek. Alımlar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli statüde yapılacak.

Şehir Bazlı Kontenjanlar Açıklandı

DSİ KPSS 2025/2 personel alımında kontenjanlar, merkez ve taşra teşkilatı dengesi gözetilerek belirlendi. Merkez teşkilat kadroları ağırlıklı olarak Ankara başta olmak üzere büyükşehirlerde yoğunlaşırken, taşra teşkilatı alımları DSİ Bölge Müdürlüklerinin faaliyet alanlarına göre farklı illere dağıtıldı.

Mühendis ve teknik kadrolar, yatırım ve proje yoğunluğu bulunan bölgelerde öne çıkarken; büro personeli ve destek personeli alımları çok sayıda ilde planlandı. Koruma ve güvenlik görevlisi kadrolarının ise büyük ölçüde merkez teşkilat birimlerinde görev yapması öngörülüyor.

KPSS 2025/2 Tercih Tarihleri

DSİ sözleşmeli personel alımı için tercihler, 18 Aralık 2025 – 25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak. Adaylar tercih işlemlerini yalnızca ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden gerçekleştirecek.

DSİ Personel Alımı Genel Başvuru Şartları

KPSS 2025/2 kapsamında DSİ personel alımına başvuracak adayların;

  • Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın 12. maddesindeki şartları taşıması
  • KPSS 2025/2 tercih kılavuzunda yer alan nitelik kodlarını sağlaması
  • Ek-1 maddesinde yer alan sözleşme kısıtlamalarına takılmaması
  • 7315 sayılı Kanun kapsamında yapılacak arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması gerekiyor.

Kadrolara Göre Özel Şartlar

Mühendis Alımı (128 Kişi)

  • Lisans mezunu olmak
  • İlgili mühendislik bölümlerinden mezuniyet
  • KPSSP3 puanı ile tercih yapılması

Tekniker Alımı (2 Kişi)

  • Ön lisans mezunu olmak
  • Teknik programlardan mezuniyet
  • KPSSP93 puanı ile tercih

Avukat Alımı (3 Kişi)

  • Hukuk Fakültesi mezunu olmak
  • Avukatlık ruhsatına sahip olmak
  • KPSSP3 puanı esas alınacak

Büro Personeli Alımı (59 Kişi)

  • Ön lisans veya lisans mezunu olmak
  • İlgili büro ve idari programlardan mezuniyet
  • KPSSP93 / KPSSP3 puan türleri geçerli

Destek Personeli Alımı (121 Kişi)

  • Lise veya ön lisans mezunu olmak
  • Temizlik ve hizmet alanlarında görevlendirme
  • KPSSP94 / KPSSP93 puanı ile tercih

Koruma ve Güvenlik Görevlisi (15 Kişi)

  • Ön lisans mezunu olmak
  • 5188 sayılı Kanun kapsamında özel güvenlik şartlarını taşımak
  • Sağlık ve güvenlik soruşturması şartı aranacak

Yerleştirmeler Mülakatsız Yapılacak

Devlet Su İşleri sözleşmeli personel alımı, KPSS 2025/2 merkezi yerleştirme yöntemiyle, yalnızca KPSS puan üstünlüğü esas alınarak yapılacak. Alım sürecinde mülakat uygulanmayacak ve yerleştirmeler ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

Okuyucu Yorumları

Siz de aklınızdaki soruları sorabilir, konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

Bu haber için yorum bulunmamaktadır.

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Eleman arıyorum diyorsanız hemen iş ilanı verin, milyonlarca iş arayana ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12