GERİ

İş Yerinde Nasıl İletişim Kurmalısınız?


İş yerinde iletişim

Bir iş yerinde tüm çalışanların mevcut performansının seviyesi, duygu durumu ve diğer birçok faktör kurulan iletişime bağlı olarak değişmektedir. Kuracağınız iletişimle çalışma arkadaşlarınızın, patronlarınızın, müşterilerinizin size bakış açılarını değiştirebilir, ortak paydada buluşmanıza katkı sağlayabilirsiniz. Bunun için iş yerinde kuracağınız iletişimde uygulayabileceğiniz önemli noktalar vardır. Bu noktalardan bazılarını sizin için paylaşıyoruz.

Samimi ve mesafeli olmaya dikkat etmelisiniz

İş yerinde çalışanlarınıza veya üstlerinize samimi davranmak onların aidiyet duygularını arttırmada, çalıştıkları yer ile bağ kurmalarında ve size karşı olumlu bir tutum geliştirmelerinde önemlidir. Ancak bunu yaparken dozu fazla kaçırmak iş ilişkilerinizde üzücü sonuçlara sebebiyet verebilir. Bu nedenle samimi ve mesafeli duruşunuzu uygun durum ve kişilere göre bir terazi gibi dengelemeniz gerekmektedir. Alt-üst ilişkilerinize dikkat etmeniz de bu noktada dengeyi korumanız için önemlidir.

Kullandığınız araçları dikkatli kullanmalısınız

İletişimin gerçekleştirilmesinde aracı olan birçok araç vardır. Telefon, e-postalar ve diğer birçok araç iş yaşamında bağlantı oluşturmada kullanılmaktadır. Bu araçları kullanacağınız zaman üslubuna göre iletişim kurmalı, bu araçların iletişim kurallarına uygun hareket etmelisiniz.

Farklı kişiliklere saygılı olmalısınız

İş hayatında farklı yerlerde ve farklı kişilerle bir araya gelmeniz, çalışmalar yapmanız olağan bir durumdur. Bu yüzden birbirinden farklı birçok hayat tarzı, görünüş ya da üslupla karşılaşabilirsiniz. Ancak iş yerinizde karşınızdaki her kişiye karşı saygı sınırlarınızı aşmaz ve iletişiminizi bu çerçeve içerisinde düzenlerseniz insanların size yakın davranması ve sizi sevmesi daha kolay olacaktır.

Beden dilinizi dikkatli kullanmalısınız

Beden dili, hayatımızın tüm alanında iletişime büyük etkisi olan bir unsurdur. Sözcük kullanmadan insanlara fikirlerinizi belirtebileceğiniz bir araçtır. İnsanları ikna etmede, etkileyici bir iletişim kurmada vazgeçilmezdir. Ancak beden diline dikkat etmiyorsanız kimi zaman da tehlike arz edebilir bir duruma gelmesi kaçınılmazdır. İnsanların sizi yanlış anlamalarına, çok farklı anlamlara gelebilecek düşünceler oluşturulmasına neden olabilir. Bu nedenle beden dilinizi iş yerinde de her zaman dikkatli ve etkili kullanmaya özen göstermelisiniz.

İletişim kurmaya açık olmalısınız

İş yerinizde duygusal olarak kötü hissedebilir ya da olumsuz bir durumla karşılaşabilirsiniz. Ancak bu sebeple içe dönük olmanız hiçbir fayda getirmeyecektir. İş yerinizde insanlarla her zaman iletişimde kalmaya, anlattıklarınızla fikir alışverişi yapmaya dikkat etmeniz daha yapıcı olacaktır. Aynı şekilde iyi bir dinleyici olmanız da olaylara karşı daha net bir bakış açısı kazanmanıza ve iletişiminizin kuvvetli olmasına fayda sağlayacaktır.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.