GERİ

Çalıştığınız Yere Daha İyi Adapte Olmak İçin İpuçları


İşinize adapte olma önerileri

Çalışanların çalıştığı alanlarla ilgili zaman zaman adaptasyon problemleri yaşadığı görülüyor. Fiziksel şartlar, psikolojik etkiler ve çalışma alanı ile ilgili faktörler kişilerin adaptasyon süreçlerini zorlaştırabiliyor. Yaşanan adaptasyon problemi çalışma hayatının verimliliğini de doğrudan etkiliyor. Çalıştığınız yere daha iyi adapte olmak için ipuçlarını sıraladık.

Dost edinin

Çalıştığınız yerdeki insan ilişkileriniz oldukça önemlidir. İyi ilişkiler kurmanız ve dost edinmeniz sizin adaptasyon sürecinizi hızlandıracaktır. Ayrıca iş yaşamınız daha keyifli bir hale gelecek ve verimliliğiniz de artacaktır.

Sosyalleşmeyi unutmayın

İş yaşamının aynı zamanda bir sosyalleşme biçimi olduğunu unutmamalısınız. İş yerinizde kendinize zaman ayırabileceğiniz ve sosyalleşebileceğiniz ortak alanları kullanmaya özen göstermelisiniz. Bu durum hem sizin adaptasyon sürecinizi artıracaktır hem de iş ilişkilerinizin kuvvetlenmesine katkı sağlayacaktır.

Çekimser olmayın

İş yaşamında girişimci bir ruha sahip olanlar ve risk almaktan korkmayanlar her zaman bir adım öndedir. Dolasıyla çekimser bir tavır almak yerine daha girişken olmalı ve süreci yönetme kabiliyetinizi ortaya koymalısınız. İş hayatınızdaki profesyonelliğinizi çalıştığınız insanlara doğrudan yansıtmalısınız.

Prensiplerinizi ortaya koyun

İş yerinize daha iyi adapte olabilmek için çalışma hayatınızın prensiplerinden ödün vermemeniz gerekiyor. Bu sayede alışık olduğunuz düzende iş yapma fırsatı yakalayacaksınız ve bu durum sizin verimliliğinize de olumlu bir şekilde yansıyacaktır.

Masa düzeninizi oluşturun

Masa düzeninin adaptasyon sürecinde size oldukça yardımı dokunacaktır. Masa düzeni kişisel çalışma düzeninizi oluşturabileceğiniz bir alan olduğu için alışkın olduğunuz şekilde düzenlemenizin büyük önem taşıdığını unutmamalısınız. Bu durum sizin motivasyonunuzu da artıracaktır.

Kendinizden bir eşya koyun

Bulunduğunuz ortamı benimseyip alışmak için ortama kendinize ait olan eşyalar yerleştirmelisiniz. Bu sayede psikolojik anlamda kendinizi daha güçlü hissedeceksiniz. Size şans getirdiğine inandığınız küçük eşyalarla masanızı süsleyebilir ve iş yerinizdeki özel alanınızın sınırını çekebilirsiniz.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.