GERİ

Maaşınızı Artırmak İçin Neler Yapabilirsiniz?


Maaşa zam alma tavsiyeleri

Kişisel olarak ya da çevre tarafından etkilenen birçok unsur neticesinde işinizde aldığınız maaştan memnun olmayabilir ve daha fazla kazanmak istiyor olabilirsiniz. Böyle düşündüğünüz zamanlarda ani ve duygusal kararlar almak sizi beklenmeyen olumsuz durumlarla karşılaştırabilir. Bu durumlarla karşılaşmamanız açısından maaşınızı arttırmaya yönelik bazı ipuçlarını sizin için araştırdık.

Kendinize doğru kariyer yolunda olup olmadığınızı sorun

Maaşınızı artırmak için herhangi bir zaman ayırmadan önce kendinize karşı dürüst olmanız önemlidir. İçinde olduğunuz sektör ya da meslek belki size hitap etmiyor olabilir. Daha fazla maaş kazanabileceğiniz meslekler veya işler yapma şansınız mevcut olabilir. Elbette bu kararı almak çok kolay değildir fakat daha yüksek bir maaş beklentisi içerisindeyseniz başta bu noktayı sorgulamanız size yardımcı olabilir.

İş dışında yeni beceriler öğrenin

Birçoğunuzun yoğun, telaşlı aile hayatları olabilir. Bu yüzden zaman bulmanız zor olabilir. Ancak bilginizi geliştirmek için öğrenmenin, okumanın veya bir kursa katılmanın yollarını bulun. Ücretsiz sertifika alacağınız ve kendinize bir şeyler katacağınız pek çok çevrimiçi program var. Kendinizi geliştirmeye devam ederek bir sonraki seviye iş pozisyonları için ne öğrenmeniz gerektiğine bakın. Bazı becerileri veya deneyimleri nerede kaçırdığınızı görün. Bu şekilde yeni alanlar, deneyimler ve maaşı sizin için daha tatmin edici işlerle karşılaşabilirsiniz.

Yükseltme talep edin

Yıllık zam veya inceleme zamanı geldiğinde, doğrudan daha yüksek bir yüzde isteyin. Başarılarınız varsa ve hazırlıklıysanız, zam istemek en doğal haklarınız arasındadır. Ancak burada uç taleplerde bulunmama konusunda dikkatli olmasınız. Değerinizi ve durumunuzu kanıtlarsanız, birçok yönetici tazminat konusunda size hak ettiğinizi verecektir. Benzer şekilde terfi istemeniz de şirkete katacaklarınız ve verim konusunda ikna edici olduğunuz takdirde olumlu karşılanabilir. Terfi halinde de yeni bir maaş düzenlemesi alabilirsiniz. Elbette, bu tür istekleri sormak biraz korkutucu veya ürkütücü olabilir, ancak sormazsanız yanıtı asla bilemezsiniz.

Kariyerinizle ilgili pazar değerini araştırın

Pek çok insanın yaptığı bir hata, iş unvanı, sektörü ve mevcut maaş bilgileri hakkında güncel piyasa araştırmalarını takip etmemektir. Çeşitli ödeme ölçeklerini ve kariyer sitelerini takip etmek size mevcut talep hakkında iyi bir fikir verebilir. Alanınızdaki diğer iş unvanları neler yapıyor (kazanç potansiyeliniz), geçmiş veya mevcut çalışanlardan maaş ve şirket incelemeleri ve %100 tam kanıt olmasa da veriler, size işlerin nerede durduğuna dair harika bir fikir verir.

İşinizi değiştirin

Tüm çalışmalarınıza rağmen, maaş konusunda bir sonuç alamıyorsanız son çare yeni bir işe başlamaktır. Daha fazlasını hak ettiğiniz bir işte çalışıyorsanız ve zam oranlarından memnun değilseniz, beklentinize uygun maaşı alabilmek için yeni iş arayışına girmeniz her ne kadar riskli ve zor olsa da seçenekler arasındadır.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.