GERİ

İş Yaşamında Doyumlu ve Başarılı Olmanın Yolu


Bir Türlü Kendini Anlatamayan Zeka: Duygusal Zeka!

İş yaşamının herhangi bir yerinde iseniz duygusal zeka kavramı ile karşılaşmış olmalısınız.
Ancak tam olarak nedir bu duygusal zeka diyorsanız gelin birlikte göz atalım.

Bizler, BC Consulting olarak çok uzun yıllardır duygusal zekadan bahsediyoruz. Çünkü duygusal zeka, iş hayatında ofis ve iş ilişkisi içerisinde mutlu ve başarılı olmamızı sağlayan en temel yetkinlikleri barındırır.

Hangi yetkinlikler derseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Son yıllara kadar şirketler, kişinin başarı ölçütü olarak bilişsel kapasite ve fonksiyonlarını kullanmasına dayalı olan bilişsel zeka (IQ) türünü benimsemiş durumdaydı.
Son yıllarda ise duygusal zekaya ve eğitimlerine olan ilgi oldukça arttı ve bizim halihazırda vermiş olduğumuz bu eğitimler şirketlerin eğitim kataloglarına girdi. Bunun sebebi duygusal zekanın o sarkastik "ben çok duygusalım çünkü duygusal zekam çok yüksek'' algısından kurtulması oldu.

Bilişsel zeka yüksekliğinin kişilerin başarılı ve mutlu bir hayat sürdürebilmelerinde yetersiz kalması nedeniyle yaşam boyu gelişebilen ve değişen koşullara adapte olabilmeyi sağlayan duygusal zeka kavramı insan zekasına yeni bir derinlik kazandırdı.

Artık herkes biliyor ki, işyerleri ile ilgili yapıcı duygular hisseden çalışanlar, yıkıcı duygular hissedenlere göre çok daha başarılı ve işyerlerine bağlı.

Şirketler kendi organizasyonlarının duygu durumuna odaklanmaya başladılar "Benim çalışanım ne hissediyor ve olumsuz duygularla nasıl baş ederiz? sorularına odaklandılar.

Aldıkları duygusal zeka eğitimlerinde sonucunda karşılaştığı sorunları çözme kabiliyeti, diğerleri ile olan etkili ve pozitif iletişimi, uyum kabiliyeti, diğerlerinin yaşadıkları duyguları ve sorunları fark edebilme potansiyeli, en başta kendi duygularının farkında olabilme yetisi, genelde olumlu duyguları geliştirip ve yönetebilme becerisi ve daha birçok olumlu kavramları bünyesinde barındıran mutlu bir şirket topluluğu meydana getirdiler.

Ve yeni bir kavramı konuşuyoruz: Kurumsal Kariyer Planma

Kişisel farkındalık becerisi kazanmayla başlayan eğitimlerle birlikte gün geçtikçe çalışanlar iş-hayat dengesinden, yaşam doyumuna birçok noktayı sorgulamaya başlıyor. Bazen kendi duygu durumlarını anlıyorlar, düşünce sistemlerini anlıyorlar fakat içinde bulundukları kareye kendilerini oturtamıyorlar. 'Ben doğru yapbozun doğru parçası mıyım?' demeye başlıyorlar. Ve kariyerlerini yeniden gözden geçirmek istiyorlar.

Kurumsal kariyer danışmanlığı şirketler içerisinde çalışanların performansından, yönetim sisteminden ve yeteneklerinden bağımsız olarak şirketin, çalışanın yanında olması yaklaşımını içerir. Bu yaklaşım artık ülkemizde de var ve biz de bunu BC Consulting olarak gerçekleştiriyoruz.

İnsanı odağımıza aldığımız çalışmalarda her defasında yeniden fark ediyoruz ki hepimiz bir yanımızla aynı gibi görünsek de birbirimizden tümüyle farklıyız. Hissettiklerimiz, düşündüklerimiz, davranışlarımız bu farklılıklarımızın yansıması. Yani her birimiz kendi kişisel döngülerimizin yansıması olan hayatlar yaşıyoruz. Üstelik çoğu zaman bilinçsizce…
Kurucumuz Endüstri ve Örgüt Psikoloğu Banu Koç Çakan "Rüzgarlı Ev" kitabında tam da bu konuyu ele aldı.

Fark edilmemiş duyguların, ortaya çıkmamış sırların yaşamlarımızı ele geçirdiği ve insanın bilinçsizce sergilediği davranışları fark ettiğinde yaşamların nasıl değişebileceği konusunu ele aldığını gösteren romanına buradan ulaşabilirsiniz.

Doyumlu ve başarılı bir yaşam dileklerimizle,

BC Consulting Ekibi

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.