GERİ

2018'in Maaş Beklentisi


Yeni yılın gelmesi ile beraber Ocak ayında hepimizin içinde 'harekete geçmeliyim' hissi artmaya başlıyor. Yeni yılın başlangıcı hayatımızda değiştirmek istediğimiz birçok şeyinde bir hatırlatıcısı aslında. Daha iyi imkanlara sahip olmamızı sağlayacak maaş zammı beklentisi, yaratıcılığımızı öne çıkarabileceğimiz yeni bir iş, potansiyelimizin farkına varıp bunu kullanmamız için teşvik eden bir yönetici, yeni ve eğlenceli çalışma arkadaşları, beklentilerimizin en başında yer alıyor.


Türkiye'de özellikle performans değerlendirmeleri ve zam oranlarının Ocak ayı itibariyle açıklanması ile birlikte farklı yollar değerlendirilmeye alınıyor. Eleman.net verilerine göre Ocak ayı, bu alternatif yolların değerlendirilmesi için en uygun zaman. Eleman.net te iş başvuruları genellikle yılın ilk haftası artış gösteriyor, ay boyunca da bu dinamik artarak devam ediyor.


Mavi yaka pozisyonlarda görev yapmakta olan 10.800 Eleman.net üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen çalışmaya göre, mavi yakalıların yüzde 25,5'inin zam beklentisi yüzde 8-10 aralığında iken, yüzde 22,1'inin artış beklentisi yüzde 5-7 arasında bulunuyor. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerde çalışan mavi yakalıların zam oranı beklentisi diğer illere göre daha yüksekken, deneyim, sektörün popülerliği, eğitim düzeyi ve yaş arttıkça beklenen zam oranı da bunlara paralel olarak artış gösteriyor.

Yeni yıl sadece iş arayanların değil iş verenlerinde aktif olarak arayışa geçtiği bir dönem. Şirket stratejilerinin planlandığı, bütçelerin yeniden oluşturulduğu, hedeflerin belirlendiği bu dönemde şirketlerde yeniliklere ve yeni hedeflere uygun adaylarla başlangıç yapmak istiyor yeni yıla. Bu yüzden şirketlerin özgeçmiş görüntüleme rakamları da Ocak ayında artış gösteriyor.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.