Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkan Vekilliğine Ersin Başar Ekmekci atandı. 1 Kasım 2026 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan atama kararının ardından Ersin Başar Ekmekci'nin hayatı, mesleği ve daha önce görev yaptığı kurumlar merak edilmeye başlandı. Vergi Denetim Kurulu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) bünyesinde yöneticilik görevleri üstlenen Ersin Başar Ekmekci kimdir, kaç yaşında, nereli ve mesleği nedir? İşte yeni SPK Başkan Vekili'nin kariyeri...

Ersin Başar Ekmekci, vergi denetimi, mali suçlarla mücadele ve kamu yönetimi alanlarında görev yapmış Türk bürokrattır.
Kariyeri boyunca Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki çeşitli kurumlarda yöneticilik görevleri üstlenen Ekmekci, Vergi Denetim Kurulu ve Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında (MASAK) çalıştı.
Kamu şirketlerinde yönetim kurulu üyeliği de yapan Ersin Başar Ekmekci, 1 Kasım 2026 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekilliğine atandı.
Ersin Başar Ekmekci'nin mesleği kamu yöneticiliği ve bürokratlıktır.
Mesleki geçmişinde vergi denetimi, mali suçların araştırılması ve kamu kurumlarının yönetimine ilişkin görevler bulunuyor.
Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı kuruluşlarda çeşitli yöneticilik pozisyonlarında görev alan Ekmekci, son olarak SPK Başkan Vekilliğine getirildi.
Ersin Başar Ekmekci, 1 Kasım 2026 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekili oldu.
Aynı atama kararı kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu Başkanlığına Muhsin Atcı, kurul üyeliğine ise Yasemin Girici getirildi.
SPK, Türkiye'de sermaye piyasalarının düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumlu kamu kurumudur.
Ersin Başar Ekmekci, kamu yönetimi alanındaki kariyerinde farklı kurumlarda sorumluluk üstlendi.
2012 yılında Vergi Denetim Kurulu bünyesinde Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı olarak görev yaptı.
Bu dönemde vergi denetim sistemine ilişkin çalışmalar kapsamında meslek odalarıyla gerçekleştirilen toplantılara da katıldı.
2015 yılına ait Hazine ve Maliye Bakanlığı personel kayıtlarında ise Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında daire başkanı olarak yer aldı.
Ekmekci, ilerleyen yıllarda kamu şirketlerinin yönetiminde de görev üstlendi.
Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 Kamu İşletmeleri Raporu'na göre Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) Yönetim Kurulunda bakanlık temsilcisi olarak bulundu.
| Yıl | Kurum | Görevi |
|---|---|---|
| 2012 | Vergi Denetim Kurulu | Kocaeli Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı |
| 2015 | Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) | Daire Başkanı |
| 2024 | Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ) | Hazine ve Maliye Bakanlığı Temsilcisi, Yönetim Kurulu Üyesi |
| 2026 | Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) | Başkan Vekili |
Evet. Ersin Başar Ekmekci, Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığında (MASAK) görev yaptı.
Hazine ve Maliye Bakanlığının 2015 yılı personel kayıtlarında Ekmekci'nin MASAK bünyesinde daire başkanı olarak görev yaptığı bilgisi yer alıyor.
MASAK, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanıyla mücadele kapsamında mali istihbarat ve analiz faaliyetleri yürüten bir kurumdur.
Ersin Başar Ekmekci'nin doğum tarihi ve yaşına ilişkin doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
Bu nedenle Ekmekci'nin 2026 yılı itibarıyla kaç yaşında olduğu kesin olarak bilinmiyor.
Ersin Başar Ekmekci'nin doğum yeri ve memleketine ilişkin kamuoyuna açıklanmış doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor.
Ekmekci'nin geçmişte Kocaeli'de yöneticilik görevi üstlendiği bilinse de bu bilgi, Kocaelili olduğu anlamına gelmiyor.
Ersin Başar Ekmekci'nin mezun olduğu üniversite ve eğitim geçmişine ilişkin bilgiler, paylaşılan biyografik kaynakta yer almıyor.
Ekmekci'nin kamu yönetimi alanındaki mesleki geçmişi ve üstlendiği görevler hakkında bilgiler bulunmasına rağmen üniversite eğitimiyle ilgili doğrulanmış bir açıklama mevcut değil.
Vergi denetimi, mali suçlarla mücadele ve kamu şirketleri yönetiminde görev yapan Ersin Başar Ekmekci, Kasım 2026 itibarıyla Sermaye Piyasası Kurulu Başkan Vekilliği görevini üstlendi.
Ekmekci'nin daha önceki görevleri arasında Vergi Denetim Kurulu grup başkanlığı, MASAK daire başkanlığı ve USHAŞ yönetim kurulu üyeliği bulunuyor.
Siz de aklınızdaki soruları sorabilir, konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.
Bu haber için yorum bulunmamaktadır.
eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.
Hemen Özgeçmiş Oluştur