2024 İK Gündeminde Neler Var?


Günümüz iş dünyasında, hızla değişen koşullar ve teknolojinin etkisiyle insan kaynakları alanında yeni trendler beliriyor. Youthall tarafından yapılan "Türkiye’de İK’nın Geleceği: 2024 İK Trendleri Araştırması"na göre, 2024 yılında İK profesyonellerini bekleyen önemli gelişmeler var. İşte, bu gündemin başlıca konuları…

Hibrit Çalışma Modeli Kalıcı Hale Geliyor

Pandemiyle birlikte hayatımıza giren hibrit çalışma modeli, 2024 yılında da İK gündemini belirliyor. Araştırmaya göre, İK profesyonellerinin yüzde 88’i hibrit çalışma modelinin verimliliği artırdığını düşünüyor. Aynı zamanda, esnek çalışma saatleri sunarak iş-yaşam dengesini sağladığına inananların oranı yüzde 75,2. Ulaşım stresini azaltırken konforu artırdığını düşünenlerin oranı ise yüzde 64,8. Hibrit çalışma modeli, aynı zamanda iş fırsatlarına erişimi kolaylaştırdığı görüşüyle yüzde 32,8 oranında destek buluyor.

Yapay Zeka İşe Alım Süreçlerine Dahil Oluyor

İnsan Kaynakları alanında yapay zeka kullanımı, işe alım süreçlerinde dikkat çeken bir diğer trend. Yapay zeka, başvuruları değerlendirmek, mülakatları gerçekleştirmek ve adayları eşleştirmek gibi süreçlerde etkili bir şekilde kullanılarak zaman tasarrufu sağlıyor. İK profesyonelleri, yapay zekanın işe alım süreçlerinde verimliliği artırdığına ve daha doğru kararlar alınmasına katkı sağladığına inanıyor. Ankete göre, katılımcıların yüzde 53,6'sı, işe alım ve yerleştirme süreçlerinde yaygın olarak kullanılan yapay zeka uygulamalarının sektörde etkisini artırdığını belirtiyor.

  • Yüzde 53,6’sı işe alım ve yerleştirme süreçlerinde yapay zeka uygulamalarının yaygın olarak kullanıldığını ifade ediyor.
  • Yüzde 44’ü, eğitim ve gelişim destekleri konusunda yapay zeka uygulamalarının önemli bir rol oynadığını düşünüyor.
  • Yüzde 36’sı, işe alım ve yerleştirme alanındaki yapay zeka teknolojilerini güvenilir bulurken,
  • Yüzde 49,6’sı bu konuda belirsizlik ve endişe yaşıyor.

Ancak, bu artışın yanında, yapay zeka teknolojilerine yönelik güven konusunda belirsizlik ve endişe de göze çarpıyor.

Yan Haklar Maaş Çalışan Memnuniyetini Artırıyor

Yan haklar maaş, çalışan memnuniyetini artırmaya yönelik önemli bir strateji olarak öne çıkıyor. Çalışanlara sunulan yan haklar, maaşın ötesindeki avantajlarla birlikte gelerek şirketin çekiciliğini artırıyor. İK profesyonelleri, yan haklar maaşın işe alım süreçlerinde rekabet avantajı sağladığını ve mevcut çalışanların motivasyonunu artırdığını düşünüyor. Maaş ve yan haklar, esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma imkanları gibi unsurları da dikkate alıyorlar. Katılımcıların yüzde 58,4’ü, şirketlerden rekabetçi maaş ve yan haklar konusunda güvence bekliyor. Yüzde 57,6’sı esnek çalışma saatleri ve uzaktan çalışma imkanlarını öncelikli olarak değerlendiriyor.

Memnuniyet Odaklı İK Stratejileri İş Performansını Yükseltiyor

İnsan Kaynakları profesyonelleri, 2024 yılında iş memnuniyetini artırmaya odaklanıyor. Çalışanların mutluluğunu artırmak, şirket içindeki iletişimi güçlendirmek ve iş performansını yükseltmek için memnuniyet odaklı İK stratejileri ön plana çıkıyor. Yapılan Araştırma sonrasında İnsan Kaynakları liderlerinin yüzde 28,8’i, 2024’te odaklanmaları gereken en önemli konunun "Çalışan Deneyimi ve Memnuniyetinin İyileştirilmesi" olduğunu belirtiyor. Bu veri, şirket içinde çalışanların daha pozitif bir deneyim yaşamasının ve memnuniyetlerinin artırılmasının stratejik bir öncelik olduğunu gösteriyor. Bu stratejiler, şirket kültürünü güçlendirmek ve çalışan bağlılığını artırmak amacıyla uygulanıyor.

Kaynak: www.marketingturkiye.com.tr

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.