Mobilya Ustası Nedir?

  1. Meslekler ve Maaşlar
  2. Mobilya Ustası
  3. Nedir?
Mobilya Ustası

Mobilya Ustası nedir? Mobilya Ustası çalıştığı işletmelerde ne iş yapar? Mobilya Ustası olmak için gerekenler ve merak edilen tüm soruların yanıtlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Mobilya Ustası Nedir?, Nasıl Olunur?

Üretim sektöründe zanaatkar olarak çalışmak isteyenler “Mobilya ustası nedir?” merak eder. Genel olarak ahşap, metal, kumaş ve sünger gibi farklı malzemeleri kullanarak masa, sandalye, koltuk ve dolap gibi ev ve ofis eşyaları üreten kişiye mobilya ustası adı verilir.

Mobilya Ustası Kimdir?

Mobilyanın üretim süreci, kullanılan araç ve gereçler hakkında detaylı bilgi sahibi olan kişidir. Ev, ofis ve kuruluşlar için tasarım yaparak ya da tasarımları uygulayarak mobilya üretir. Eşyaların imalatı sırasında tüm işlemleri yapan profesyonel ustalardır.

Mobilya Ustası Ne İş Yapar?

Mesleğe atılmadan önce adayların “Mobilya ustası nerede çalışır ve mobilya ustası ne iş yapar?” öğrenmesi gerekir. Mobilya ustaları fabrikalar, atölyeler, imalathanelerde çalışır ve eşya üretimi yapar. Mobilya ustası sorumlulukları şunlardır:

  • Kendisine verilen sipariş doğrultusunda tasarımın ölçülerini doğru çıkarıp taslak oluşturmak
  • Uygun materyalleri ve aletleri seçerek tasarımı birebir uygulamak
  • Gerekli gördüğü yerlerde sipariş üzerinde olumlu önerilerde bulunmak
  • Siparişi zamanında, hasarsız ve istenilen şekilde teslim etmek
  • Ürün teslimatı öncesi hasarsız nakliye için ambalaj ve paketleme çalışması yapmak
  • Anlaşma doğrultusunda ürünün müşteriye teslimatını kapıda ya da atölyede yapmak
  • Demonte ürünleri müşterinin istediği mekanda aslına uygun şekilde kurmak

Mobilya Ustası Nasıl Olunur?

“Mobilya ustası nasıl olunur?” sorusunun cevabı iki farklı şekilde verilir. İlk olarak çıraklıktan başlayarak bir ustanın yanında eğitim alarak deneyim ile ustalık belgesi alınabilir. İkinci yöntemde ise meslek edindirme kurslarının tamamlanması gerekir.

Mobilya ustası kime denir ve hangi eğitimleri alır? Elde kesme ve birleştirme, makinede kesme ve birleştirme, numune üretimi, bilgisayarda programlı tasarım gibi farklı dersler alır. Bu dersleri başarıyla tamamlayan deneyim sahibi kişilere mobilya ustası denir.

Mobilya Ustası Olmak İçin Gereken Şartlar Nelerdir?

Mobilya ustası olmak için gereken şartlar öncelikle deneyimdir. Kimse ilk mesleğe başladığı anda usta olarak başlamaz. Öncelikle çıraklık ve kalfalık süreci tamamlanmalıdır. Mobilya ustası olmak için gerekenler şunlardır:

  • Mobilya imalatında çalışacak yeterli fiziki güç ve sağlığın olması
  • Deneyim sonucu üretimin ve montajın nasıl yapıldığını öğrenme
  • İş güvenliği doğrultusunda tehlikeli mobilya üretim araç ve gereçlerini güvenle kullanma

Mobilya Ustası Çalışma Koşulları Nasıldır?

Mobilya ustası ne demek öğrenenler çalışma koşullarını merak eder. Mobilya imalatı toz, kir, talaş meydana getirir. Bu nedenle ustaların çalışma koşulları zorlayıcı olabilir. Fabrika, atölye, imalathane gibi farklı alanlarda çalışan kişilerin kullandıkları araç gereçler ve eleman sayısı çalışma koşullarını etkiler. Küçük atölyelerde uzun saatler boyunca usta tek başına tüm işi üstlenebilir. Fabrikalarda ise ustanın genellikle spesifik bir görevi olur.

Mobilya Ustası İçin Şehir Dağılımı

Türkiye genelinde en çok Mobilya Ustası ilanı verilen şehirler aşağıdaki gibidir. eleman.net'te birçok şehirdeki işletmenin güncel Mobilya Ustası ilanlarına ulaşabilir ve iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

Şehir Yüzde
İstanbul Avrupa %34.8
İstanbul Anadolu %30.4
İzmir %9.8
Kocaeli %5.4
Antalya %4.3
Diğer %15.2

Mobilya Ustası İçin Sektör Dağılımı

eleman.net verilerine göre en fazla Mobilya Ustası arayan firmaların sektörel dağılımını göstermektedir.

Sektörler Yüzde
Mobilya %60.5
Ahşap %14.8
İmalat %4.9
Lojistik %4.9
İnşaat %2.5
Diğer %12.3

Mobilya Ustası İçin Bölüm Dağılımı

Şirketler etkili ve verimli şekilde çalışabilmek için bölümlerden ve departmanlardan oluşur. Sektörden bağımsız olarak Mobilya Ustası pozisyonundaki bireyler, istihdam yüzdelerine göre şirketlerin aşağıdaki bölümlerinde görev alır. Mobilya Ustası mesleği için bölüm dağılımı aşağıdaki şekildedir.

Bölüm Yüzde
Mobilya %40
İmalat %16.3
Montaj %10
Üretim %10
Atölye %7.5
Diğer %16.3

Mobilya Ustası Gereklilikleri Nelerdir?

Mobilya Ustası olarak çalışmak için sahip olunması gereken minimum gerekliliklerdir. Mobilya Ustası olmak için bu özelliklere sahip olmanız gerekmektedir.

Mesleki Yeterlilik Belgesi

Fiziki Yeterlilik

Mobilya Ustası Nerelerde Çalışır?

Mobilya Ustası olarak çalışabileceğiniz 1 kurum ve kuruluş bulunmaktadır. Bu kurumlarda çalışabilir, şirket ihtiyacına göre farklı yetkinliklerinizi kullanabilirsiniz.

Mobilya Boyama Atölyeleri

eleman.net'te her gün güncel Mobilya Ustası ilanları yayınlanıyor. Mobilya Ustası olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Mobilya Ustası olarak iş arayanlara ulaşmak için hemen firma girişi yapabilir ve iş ilanı yayınlayabilirsiniz.

İş İlanı Yayınla

eleman.net'te her gün güncel Mobilya Ustası ilanları yayınlanıyor. Mobilya Ustası olarak işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

İş mi arıyorsunuz?

Yüz binlerce iş arayan aradığı işi Eleman.net'te buldu. Siz de hemen özgeçmişinizi oluşturun, iş ilanlarına başvuru yapın ve aradığınız işi kolayca bulun.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.