GERİ

Evde Yapılacak İşler Nelerdir?


Evden çalışmanın hem çalışanlar hem de işverenler için farklı avantajları var. İstisnaları olsa da evden çalışmak çalışanlara ve firmalara zaman ve para tasarrufu sağlarken çalışanların stres seviyesini azaltıyor, üretkenliği de artırıyor. İşe gidip gelmek söz konusu olmadığı için dolaylı yoldan çevreye yararları var.

Evden çalışmanın mümkün olduğunu gören çalışanlar ve şirketler Home Office veya karma çalışma modelini daha fazla tercih ediyor. Özellikle gençler için evde çalışma imkanı önemli bir kriter. Genç çalışanlar, bu modeli tercih etmeyen firmalara ve işlere mesafeli yaklaşıyor. Dolayısıyla işveren markası açısından da evden çalışma imkanı sunmak çok önemli. Peki, evden çalışılabilen işler nelerdir? Bir şirkete bağlı veya Freelance olarak evde yapılabilecek ek işler hangileridir? Evde yapılacak iş fikirleri ve güncel iş ilanları eleman.net İş Rehberi'nde!

Evden Çalışma İş İlanları eleman.net'te!

Yüzlerce evden çalışma imkanı veren firma eleman.net'te iş ilanı yayınlıyor. Çağrı merkezi işinden paketlemeye, grafik tasarımdan veri girişine kadar pek çok ihtiyaç için Home Office çalışacak elemanlar aranıyor. Birkaç dakika içinde özgeçmiş oluşturabilir ve evde yapılacak işler için başvuruda bulunabilirsiniz. Dilerseniz hem yazılı hem de video özgeçmişinizi oluşturup size uygun firmaların mülakat taleplerini bekleyebilirsiniz.

Bu da ilginizi çekebilir: Evden Çalışmak Üretkenliğinizi Nasıl Arttırabilir?

Evden Çağrı Merkezi İş İlanları

Büyük bankalar, e-ticaret firmaları, turizm firmaları gibi birçok şirket salgın dönemiyle birlikte çağrı merkezi operasyonlarını uzaktan çalışma modeliyle yürütmeye başladı. Sürekli evden veya hibrit çalışma modeli, çalışanlara daha cazip geldiğinden şirketler daha kolay eleman eksikliklerini giderebiliyor.

Çağrı merkezi veya benzer bir rolde deneyiminiz varsa ya da bu işe uygun olduğunuzu düşünüyorsanız evden çağrı merkezi işine girerek ev konforunda çalışma imkanına kavuşabilirsiniz.

İşe başlamadan önce şirkete giderek kurumun eğitiminden de geçmeniz gerekiyor. Ardından firmalar size temin ettiği bilgisayar, telefon gibi ekipmanlarla evinizde özel bir çalışma alanı yaratmalısınız. Bu işi yapmak için bir yaş sınırı da yok. Bazı firmalar emekli olmuş bireyleri de evden çağrı merkezi görevleri için istihdam etmektedir.

eleman.net'te birçok firma evden çalışabilecek çağrı merkezi personeli arıyor. Buradan çağrı merkezi iş ilanlarına ve sunulan çalışma şartlarına ulaşabilirsiniz.

Evden Web Tasarımı Yapın

Web geliştiriciler çeşitli yazılımları kullanarak web siteleri tasarlar ya da belirli bir tasarım şablonunu kullanarak web sitesi inşa ederler. Web Devoloper, Frontend Devoloper gibi mesleklerin ofisten ya da evden yapılması arasında hiçbir fark yoktur. Hatta ofislerin kalabalık ve gürültülü olması sebebiyle bu işlerde evden çalışmak verimliliği de artırır.

Web tasarımı dışında son dönemde artan küçük e-ticaret girişimleri sayesinde Wordpress, Shopify gibi web, içerik yönetim platformlarının moderasyonu konusunda talep artmış durumda. Bu konularda da eğitim alıp deneyim kazanarak mesleğe adım atabilirsiniz.

Web tasarımcısı iş ilanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Evden Çeviri İşleri Yapın

Tercümanlık işi çok uzun süredir evde yapılabilecek ek işler arasında. İngilizce veya başka bir dilde en az B2 seviyedeyseniz online tercümanlık hizmeti veren firmalarda ya da Freelance olarak kişilere, kurumlara tercümanlık hizmeti vermeniz mümkün. Tercümanlık kelime veya sayfa adetine göre fiyatlandırılan bir ücret. Özellikle hukuk, tıp, mühendislik, pazarlama vb. konuda uzmanlığınız da varsa hizmetiniz daha değerli hale gelecektir. Tercümanlık iş ilanlarına bu sayfadan ulaşabilirsiniz.

Evden Spor ya da Yoga Eğitimi Verin

Son üç yıl içinde uzaktan çalışma yaygınlaştıkça online hizmetlerin sayısı da arttı. Diyetisyenlik, diksiyon eğitimi, astroloji danışmanlığı, spor eğitmenliği gibi uzmanlıklar online eğitime uygun olduğu için öne çıkmış durumda. Özellikle spor ve yoga eğitmenleri şirketlerle işbirliği yaparak çalışanlara toplu olarak canlı eğitimler düzenlemeye başladı. Sadece online hizmet vermek ve yüksek gelir etmek mümkün. Bu konuda eğitiminiz uzmanlığınız varsa sosyal medyadan kendi markanızı oluşturup online eğitmenlik işini değerlendirebilirsiniz.

Evden Sosyal Medya Yönetimi

Uzaktan çalışma geleneği yaygınlaşmadan önce evde yapılacak mesleklerden birisi de sosyal medya yönetimiydi. Sosyal medya uzmanları birçok markanın sosyal medya hesabını aynı anda yönetir. Küçük ölçekli firmaların sosyal medyada var olabilme çabası bu mesleğe olan talebi fazlasıyla artırmış durumda. Sosyal medya konusunda yaratıcı işler yapabiliyorsanız, bu konuda deneyiminiz varsa onlimne eğitimlerle mesleki konuda kendinizi geliştirebilirsiniz. Sosyal medya yönetimi iş ilanlarını buradan inceleyebilirsiniz.

Evden Blog Yazarlığı Yapın

Google'in para birimi içeriktir. Metin içermeyen hiç bir internet sitesi olamaz. Her sitenin ve kurumun SEO uyumlu metinlere ihtiyacı vardır. Firmalar bu iş için tam zamanlı birini istihdam etmek yerine içerik ajanslarından hizmet almaktadır. Talep çok fazla olduğu için yazı yazmayı seviyorsanız bu konuda kendinizi geliştirip evden içerik üreterek para kazanabilirsiniz. Metin yazarlığını Freelance olarak veya bir içerik ajansının kadrosuna girerek yapmanız mümkün. Metin yazarlığı ilanlarına ve ilan veren firmalara buradan ulaşabilirsiniz.

Evden Veri Girişi İşleri

Veri girişi uzmanlığının tanımı çok geniş. Dönem dönem ya da sürekli olarak firmaların bir yerdeki veriyi başka bir yere girme ihtiyacı oluşabilir. Bunlar fatura, rapor, tıbbi kayıt gibi veriler olabilir. Veri girişi elemanı Excel, Word gibi dijital dosyalarda ya da basılı dokümanlardaki verileri bir dosyaya veya bir sisteme düzenli olarak girer. Firmalar operasyonel olarak zaman ve insan gücü gerektiren bu işi evden çalışan personellere devreder. Bu tarz işleri takip ederek dönemsel olarak veri girişi işi yapabilirsiniz. Veri girişi iş ilanlarına buradan göz atın.

Evden Grafik Tasarımı Hizmeti Verin

Küçük ve orta ölçekli firmaların çoğu kreatif işleri için kurum dışından hizmet satın alıyor. Grafik tasarımı konusunda yeteneğiniz varsa, online eğitimlerle becerinizi geliştirip üretim yapmaya başlayabilirsiniz. Bir kuruma bağlı çalışmanın yanı sıra tişört tasarımı, logo, ikon gibi üretimlerinizi kreatif işlerin satıldığı Pazar yerlerine koyup gelir elde etmeniz de mümkün.

Yazılım Geliştirme

Yazılım geliştirme hizmeti, grafik tasarım, web tasarım, sosyal medya yönetimi gibi lokasyondan bağımsız bir meslek. Bu konuda hizmet vermek ve gelir elde etmek için sürekli kendinizi yenilemeniz, yeni yazılım dillerine ve uygulamalarına uyum sağlamanız gerekmektedir. Sektördeki Freelance rakipleriniz global çapta olduğu için yabancı dil bilmeniz de şart. Yazılıma bir yerden başladıysanız bu konuda mesleki becerilerinizi artırarak bir kuruma bağlı ya da serbest olarak yazılımcılık evden yapabilir, saatlik ve döviz bazında gelir elde edebilirsiniz.

Evden Muhasebe

Son üç yıl içinde e-ticaret yapan küçük ölçekleri firmaların sayısındaki inanılmaz derecede arttı. Firmalar, ticari faaliyetlerini sorunsuz sürdürebilmek için vergisel yükümlülüklerini yerine getirmek zorundalar. Bu yüzden uygun fiyatlı muhasebe hizmetlerine ihtiyaç da artmış durumda. Artık bir ofise ya da şirkete bağlı kalmadan çalışan serbest muhasebeciler online olarak müşterilerine eksiksiz hizmet verebiliyor. Serbest muhasebeci eğitimi alarak bu konuda adım atabilirsiniz. Muhasebeci arayan firmalara ve ilanlarda aranılan özelliklere buradan göz atabilirsiniz.

Evden SEO Hizmeti Verin

E-ticaret konusundaki online girişimlerin artışı SEO hizmetlerine olan talebi de artırmış durumda. Web tasarımı, yazılım, sosyal medya, içerik üreticiliği gibi SEO danışmanlığı da evden yapılan popüler işlerden birisi. SEO, bilgi, deneyim, tecrübe ile ilerlenebilecek bir alan. Henüz çalışma hayatınızın başındaysanız bu konuda mesleki olarak kendinizi donatarak evden kendi işinizi kurabilir ya da evden çalışma ile hizmet veren ajansların bünyesinde istihdam edilebilirsiniz.

İçeriği Paylaşın

eleman.net'te her gün yüzlerce yeni iş ilanı yayınlanıyor. Hayalindeki işe başlamak için özgeçmiş oluştur ve sana en uygun ilanlara başvur.

Hemen Özgeçmiş Oluştur

Eleman mı Arıyorsunuz?

400 Bin firma aradığı elemanı burada buldu. Hemen iş ilanınızı yayınlayın ve milyonlarca iş arayan adaya hızlı ve kolay bir şekilde ulaşın.

Hemen İlan Yayınla 0216 606 14 12

Bu siteyi kullanmadan önce verileriniz hakkında aydınlatma metnini, gizlilik ve üyelik koşullarını inceleyebilirsiniz.